Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kanerva kehui Pukkia: "On erittäin tärkeää, että kärjetkin jaksavat niellä kilometrejä puolustussuuntaan"

Vaikka Suomen pallollinen pelaaminen jätti ajoittain toivomisen varaa, puolustussuuntaan joukkue oli tiivis.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Markku Kanerva.
Päävalmentaja Markku Kanerva.AOP

Kaksi ottelua ja kaksi voittoa. Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on aloittanut Kansojen liigan tuloksellisesti loistavasti.

Markku Kanervan valmentama miehistö kaatoi myöhään tiistaina Turussa Viron 1–0. Suomen osuman viimeisteli Teemu Pukki 12. peliminuutilla ohjaamalla Pyry Soirin syötön maalin edestä tyylillä verkon perukoille.

Pukki on tehnyt Suomen molemmat maalit Kansojen liigassa, sillä hän viimeisteli myös 1–0-voiton Unkarista.

– Teme (Pukki) teki erinomaisesti töitä myös puolustussuuntaan. On erittäin tärkeää, että kärjetkin jaksavat niellä kilometrejä puolustussuuntaan, Kanerva kehui Pukkia ottelun jälkeen.

Suomi ja Viro iskivät yhteen sadesäässä, mutta se ei kamppailun kulkuun ratkaisevasti vaikuttanut.

– Oli tiukka vääntö haastavissa oloissa. Onneksi kenttä kesti hyvin ja oli pelattavassa kunnossa. Tiedossa oli, että Viro on fyysisesti vahva joukkue, pelaa ajoittain hyvinkin suoraviivaisesti ja puolustaa hyvin, Kanerva sanoi.

Suomi on kahden kierroksen jälkeen C-divisioonan lohkonsa kärjessä. Unkari nappasi myöhään tiistaina kotivoiton Kreikasta, joten Suomen ero Unkariin ja Kreikkaan on kolme pistettä.

Kansojen liigan täkynä on EM-turnauspaikka, jonka Suomi lunastaisi etenemällä lohkostaan jatkoon ja voittamalla divisioonansa pudotuspelit.

Siihen tavoitteeseen on kuitenkin edelleen hyvin pitkä matka. Kanervan miehistö jatkaa urakkaansa lokakuussa vieraspelillä Viroa ja kotiottelulla Kreikkaa vastaan.

Lohkovaiheen päätöskamppailut se pelaa marraskuussa, kun vastaan tulee vieraissa ensin Kreikka ja sitten Unkari.

Kanerva tyytyväinen peli-ilmeeseen

Osa Turkuun saapuneista katsojista ehkä odotti, että Suomi pitää Viroa vastaan paljon palloa ja pyörittää peliä vieraiden puolustuspäässä.

Toisin kuitenkin kävi, sillä Suomi luovutti tai joutui luovuttamaan paljon pallonhallintaa vastustajalle ja pääsi Kanervan-ajan Suomelle tyypillisesti tekopaikoille pääasiassa nopealla suunnanmuutospelaamisella.

Kolmella keskuspuolustajalla pelannut ja hetkittäin korkealta prässännyt Viro tuli avausjakson vanhetessa askel askeleelta lähemmäs Suomen maalia, mutta vieraiden vedot viuhuivat lähinnä yli ja ohi.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Suomen Jasse Tuominen laukoi pallon ylärimaan. Toisen puoliajan alussa Tuominen oli kumossa Viron rangaistusalueella, ja pelaajat sekä yleisö vaativat turhaan rangaistuspotkua.

Toinen puoliaika oli pääpiirteissään samankaltainen avausjakson kanssa, mutta molempien todelliset huippupaikat jäivät vähiin.

Vaikka Suomen pallollinen pelaaminen jätti ajoittain toivomisen varaa, puolustussuuntaan joukkue oli tiivis ja maalivahti Lukas Hradecky selvisi ottelussa lopulta helpolla.

– Olen tyytyväinen peli-ilmeeseemme. Jaloissa varmasti painoi, mutta saimme kaivettua taistelutahdon, Kanerva sanoi viitaten viime lauantain Unkari-kamppailuun.

Lue myös:

Espanja ilotteli murskavoiton MM-hopeajoukkue Kroatiasta, Islannilla katastrofaalinen alku

Pukki johdatti Huuhkajat taas voittoon Kansojen liigassa

Suomi näytti Pukin mukaan tiukoissa otteluissa henkistä vahvuuttaan – oma ronskimpi peliote tulee kokemuksesta: "En ole enää se nuori, ujo Pukki"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat