Suora

  • Futsal-liiga, miesten 3. loppuottelu KaDy - Leijona Futsal
  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Urheiluruutu

Perparim Hetemaj iloitsee Suomen vapautuneista otteista: "Rive on onnistunut luomaan maajoukkueeseen paineettoman ilmapiirin"

Suomen pelit Kansojen liigassa jatkuvat 12. lokakuuta vierasottelulla Viroa vastaan.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Perparim Hetemaj Huuhkajat
Perparim Hetemaj lopetti maajoukkueuransa tammikuussa 2018.AOP

Suomen jalkapallomaajoukkue on aloittanut Kansojen liigan kotivoitoilla Unkarista ja Virosta. Kahden kierroksen jälkeen Suomi johtaa lohkoaan ja on ainoana joukkueena tappioitta.

Vuosia maajoukkueen runkopelaajiin kuulunut Perparim Hetemaj on seurannut Suomen otteita tyytyväisenä. Maajoukkueuransa tammikuussa lopettanut keskikenttäpelaaja katseli 1–0-voittoon päättyneen Viro-ottelun televisiosta.

– Tulokset ovat olleet hyviä eikä omiin ole mennyt maaleja. Puolustus on toiminut todella hyvin. Voittaminen on aina vaikeaa ja nyt siihen on löydetty selkeät lääkkeet. Kiva nähdä Suomi johtamassa omaa lohkoaan, 49 maaottelua pelannut Hetemaj kommentoi Yle Urheilulle.

Maajoukkueen runko on uudistunut viime vuosina. Avauskokoonpanoon nousseista pelaajista muun muassa Pyry Soiri, 23, ja Jasse Tuominen, 22, ovat esiintyneet Kansojen liigassa edukseen. Hetemaj painottaa päävalmentaja Markku "Rive" Kanervan roolia Suomen vahvassa vireessä.

– Rivellä ja taustajoukoilla on ollut pidempäänkin aikaa tehdä hommia ja tutustua pelaajiin. He ovat tehneet hyvää työtä siinä.

– Kaikki ovat ottaneet vastuuta. Sama meno on jatkunut, vaikka pelaajat ovat vaihtuneet paljon. Se on osoitus siitä, että asioita on tehty oikein, Hetemaj miettii.

Jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva ohjeistaa pelaajia.
Suomen päävalmentaja Markku Kanerva.AOP

Suomi on pelannut Kanervan alaisuudessa nyt kuusi kilpailullista ottelua peräkkäin ilman tappioita. Tuohon putkeen kuuluvat muun muassa MM-karsintojen 1–0-kotivoitto Islannista ja 1–1-vierastasapeli MM-finalisti Kroatiaa vastaan.

– Rive on onnistunut luomaan maajoukkueeseen paineettoman ilmapiirin. Pelaaminen on vapautunutta ja puolustus toimii erittäin hyvin. Rive tietää tarkalleen, mitä hän haluaa. Hän on ollut pitkään maajoukkueessa ja tietää, miten siellä toimitaan, Hetemaj selvittää.

31-vuotias keskikenttäpelaaja iloitsee siitä, että maajoukkueen ympärillä on pitkästä aikaa positiivinen ilmapiiri. Hän alleviivaa, että Kanervan lisäksi kiitosta ansaitsevat niin pelaajat kuin taustajoukotkin.

– En tiedä, milloin Suomi olisi viimeksi johtanut lohkoaan. Asiat menevät pitkästä aikaa todella hyvin. En näe, miksi Suomi ei voisi menestyä oikealla pelisysteemillä, pelaajavalinnoilla ja valmennuksella. Tämä kaikki on mielestäni osoitus siitä.

Suomen pelit jatkuvat Kansojen liigassa vierasottelulla Viroa vastaan 12. lokakuuta.

Suomen lohkon tilanne (C-liiga / lohko 2)

Suomi

2

2

0

0

2–0

6

Unkari

2

1

0

1

2–2

3

Kreikka

2

1

0

1

2–2

3

Viro

2

0

0

2

0–2

0

Lue myös:

Huuhkajien puolustus vakuuttaa – "Paulus on niin iso, että hän voisi olla yksin siellä"

Kanerva kehui Pukkia: "On erittäin tärkeää, että kärjetkin jaksavat niellä kilometrejä puolustussuuntaan"

Suomi näytti Pukin mukaan tiukoissa otteluissa henkistä vahvuuttaan – oma ronskimpi peliote tulee kokemuksesta: "En ole enää se nuori, ujo Pukki"

Espanja ilotteli murskavoiton MM-hopeajoukkue Kroatiasta, Islannilla katastrofaalinen alku

Pukki johdatti Huuhkajat taas voittoon Kansojen liigassa

Suomi otti toisen Kansojen liiga -voittonsa Virosta – näin ottelu eteni

Mikä ihmeen Kansojen liiga? Suomi lähtee tänään tavoittelemaan jalkapallon arvokisapaikkaa uutta reittiä pitkin: "Flow päälle ja lohkovoittoon asti"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat