Suora

  • Urheilukierros
  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Argentiina, 1. päivän kooste
  • Koostejakso - kauden parhaat palat

Jarmo Kekäläinen palkitsi päävalmentaja Tortorellan jatkosopimuksella: "Seuramme on ollut yksi NHL:n voitokkaimmista"

John Tortorella jatkaa Columbuksen päävalmentajana kesään 2021 asti.

NHL
John Tortorella paperinpala suussaan.
AOP

Jääkiekon NHL-seura Columbus Blue Jackets on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja John Tortorellan kanssa. 60-vuotias Tortorella jatkaa Blue Jacketsin peräsimessä kauden 2020–2021 loppuun.

Tortorella pestattiin Columbukseen syksyllä 2015. Kahdella viimeisimmällä kaudella Blue Jackets on yltänyt pudotuspeleihin, mutta pudonnut ensimmäisellä kierroksella. Molemmilla kerroilla tappio on tullut tulevalle Stanley Cup -voittajalle (2017 Pittsburgh, 2018 Washington).

Viime kaudella Columbus teki seuraennätyksen 16 ottelun voittoputkellaan. Tortorellan alaisuudessa pelatuissa 239 ottelussa joukkueen voittoprosentti on ollut 58,8.

– Seuramme on ollut yksi NHL:n voitokkaimmista kahden viime kauden aikana. Tortorellalla on ollut siinä merkittävä rooli. Joukkueemme on noussut uudelle tasolle hänen tulonsa jälkeen, Blue Jacketsin toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen kommentoi seuran tiedotteessa.

Kekäläinen solmi itsekin hiljattain jatkosopimuksen Columbuksen kanssa. Kekäläisen sopimusta kuvailtiin monivuotiseksi, mutta sen tarkkaa pituutta ei kerrottu seuran tiedotteessa.

Columbuksen lisäksi Tortorella on valmentanut NHL:ssä Vancouver Canucksia, New York Rangersia ja Tampa Bay Lightningia. Blue Jacketsin riveissä pelaavat maalivahti Joonas Korpisalo, puolustaja Markus Nutivaara ja hyökkääjä Markus Hännikäinen.

Joukkueen harjoitusleiri alkaa torstaina.

Lue myös:

Jarmo Kekäläisen työt jatkuvat NHL:ssä – solmi monivuotisen jatkosopimuksen Columbus Blue Jacketsin kanssa

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat