Suora

  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Hyundai vahvisti rallin belgialaistähti Neuvillelle kolmen vuoden jatkosopimuksen – Mitä tekee Ogier?

Thierry Neuville johtaa rallin MM-sarjaa, kun jäljellä on neljä osakilpailua.

urheilu
Thierry Neuville.
AOP

Rallin MM-sarjaa johtava Thierry Neuville jatkaa seuraavat kolme vuotta Hyundain tallissa. Belgialainen on kuulunut tiimin kokoonpanoon jo vuodesta 2014, kun tiimi tuli mukaan sarjaan.

Sopimustarjous oli Neuvillen pöydällä pitkään. Hyundai halusi pitää ykkösnyrkkinsä tiimissä, sillä miehen lähtö olisi tiennyt tiimille lähes katastrofaalista tilannetta tuleviksi kausiksi, kun MM-taisteluun olisi ollut vaikea vastata.

– Olen erittäin iloinen, että jatkan seuraavat kolme vuotta tiimissä. Olemme parantaneet paljon viime vuosina, ja olen myös aina etsinyt jatkuvuutta omalle urallenikin. Vuodesta 2014 lähtien olemme jakaneet monia erityishetkiä, ja selvinneet vaikeistakin ajoista, Neuville kommentoi tallin tiedotteessa.

– Tiimissä on todellinen perhetunnelma ja tulen toimeen tiimikaverieni kanssa mainiosti. Se on tärkeää minulle. Koetetaan nyt vain saada tämä kausi kunnialla päätökseen, yrittäen varmistaa molemmat MM-tittelit. Sen jälkeen koetamme rakentaa entistäkin kirkkaampaa tulevaisuutta tiimin kanssa.

Neuvillen tilanteen uskotaan linkittyvän hallitsevan maailmanmestarin Sebastien Ogierin päätökseen oman uransa jatkosta. Ranskalainen ei ole vielä ilmoittanut julkisesti haluistaan, mutta Citroenin rallitiimi on lähestynyt miestä muhkealla tarjouksella.

Mikäli Ogier hyväksyy sen, tulee hänestä kaikkien aikojen parhaiten yhdessä kaudessa tienaava rallikuljettaja. Neuville pitkitti mahdollisesti omaan päätöstään sen vuoksi, että pysyi vapaana myös mahdolliselle Citroen-tarjoukselle Ogierin kieltäytyessä.

MM-sarjan kauden kymmenes osakilpailu, Turkin ralli, käynnistyy torstaina.

Lue myös:

Rallimestari Ogier Autosportille: ”Jos tulee vielä joku sopimus, niin se on viimeiseni” – Mäkisen Toyota ulkona kuvioista

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat