1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ratsastus

Stetson ei pysynyt Astikaisen vauhdissa – pistesaalis pettymys

Ratsastuksen MM-kisoissa Maria Astikainen ja hänen ratsunsa Antarismartin päätyivät suorituksensa jälkeen sijalle 24.

Maria Astikainen

Maria Astikainen ei saanut nappisuoritusta ratsastuksen MM-kisojen lännenratsastuksessa, reiningissä. Astikainen ja ratsunsa Antarismartin saivat tyytyä pisteisiin 210, jolla ratsukko meni suorituksensa jälkeen tuloslistan alakastiin, sijalle 24.

– Pisteet eivät olleet ihan sitä mitä odotin. Hevonen teki kuitenkin parhaansa. Kuskin olisi pitänyt liimata hattu paremmin päähänsä, Astikainen tuumi heti suorituksensa jälkeen.

Vauhtia ratsukon suorituksessa näytti olevan, kun Astikaisen stetson tosiaan putosi kesken liukupysähdyksen. Hattu kuuluu kisa-asuun ja se liimataan päähän tuhdilla annoksella hiuslakkaa. Hatun putoamisesta tuomarit eivät erikseen rokota, mutta Astikaisen kohdallakin hevonen hieman säpsähti kääntyessään, kun hattu oli yllättäen jaloissa.

– Ympyröihin olen tyytyväinen, niissä vauhti oli sitä mitä halusin .Suorilla linjoilla vauhti oli kuitenkin vähän epätasaista, ja se vaikutti tietenkin pysähdyksen laatuun. Se vaikutti varmasti pisteisiin. Tämä on pienestä kiinni, Astikainen harmitteli.

Siinä missä kouluratsastus vetää katsomot täyteen Euroopassa, Reining on tällä kertaa MM-kisojen suosikkilaji. Ollaanhan cowboy perinteiden synnyinmailla. Se näkyy myös kilpailun tasossa.

– Taso on huomattavasti kovempi kuin aiemmissa MM-kisoissa, Astikainen vahvistaa.

Kilpailu on vielä kesken. Kaikkiaan lähtijöitä on 63. Astikaisen pisteillä ei kuitenkaan kamppailla enää pääsystä finaalikierroksille.

Katso Astikaisen suoritus klikkaamalla jutun kuvaa.