Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Yksi suurimmista hyvästelee liigakaukalot, mutta sitä ennen on ainakin yksi suuri virstanpylväs vielä ohitettavana – Eric Perrin aikoo ottaa kaiken rakastamastaan lajista irti ja sitten on "takaisinmaksun aika"

Jo kauden ensimmäisessä liigaottelussaan JYP-legenda Eric Perrin saattaa saavuttaa huiman tilaston, 500. SM-liigatehopisteen rajan.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Eric Perrin
Tomi Hänninen

JYVÄSKYLÄ. SM-liigan kaikkien aikojen tehokkaimmaksi ulkomaalaispelaajaksi viime kaudella nousseen Eric Perrinin kunnioitettava ura jatkuu sittenkin vielä yhden kauden. Liiga-urallaan huikeat 498 tehopistettä viidessä eri seurassa kaapineen Perrinin uran päätepiste on JYP eli seura, jossa kanadalainen on pelannut uransa parhaat ja ikimuistoisimmat vuodet.

Kaiken piti päättyä viime keväänä, mutta Perrinin mieli muuttui vielä kerran kiekkofanien iloksi.

– Ajattelin vuosi sitten kesällä, että kausi 2018 saada jäädä viimeiseksi. Halusin päättää urani huippuvireisenä ja laitoin kaikkeni peliin harjoittelussakin. Tajusin, että kausihan oli yksi parhaistani moniin vuosiin, Eric Perrin muistelee Yle Urheilulle.

– Kauden edetessä huomasin, kuinka jännittävää jääkiekko edelleen oli ja pystyin tekemään maaleja ja tulosta. Puhuin vaimolleni, että miksi en pelaisi vielä yhtä kautta, jos siihen tulisi mahdollisuus, Perrin jatkaa.

Kahdennentoista SM-liigakautensa aloittava Perrin on ollut kova tuloksentekijä jokaisella liigakaudellaan. Marraskuussa 43-vuotta täyttävä Perrin haluaa lähestyä viimeistä sesonkiaan nyt eri näkökulmasta, vaikka rooli JYPissä löytyy edelleen odotetusti kärkiketjuista.

– Haluan tehdä joukkueen muista pelaajista parempia ja auttaa juuri heitä tekemään peleissä tulosta. Haluan puskea muita pelaajia eteenpäin joukkueessa parhaaseen suoritukseensa, Stanley Cupia Tampassa keväällä 2004 juhlinut Perrin valottaa.

– Totta kai tarinaan kuuluu voittaa ja päättää kaikki mestaruuteen, hän hymyilee.

Eric Perrin
Tomi Hänninen

Nautinto jääkiekosta ja katse siviiliuralle

Suurta kansansuosiota JYP-fanien keskuudessa aina nauttinut Perrin aikoo viimeisellä kaudellaan imeä itselleen rakkaasta lajista kaiken mahdollisen.

– Tärkeintä on nauttia viimeisestä kaudestani. Se on päätavoitteeni. Aika harvoin pelaaja nauttii aidosti uransa aikana, koska menestyspaineet ovat kaikilla useasti niin kovat, hän muistuttaa.

SM-liigan kaikkien aikojen tehokkain ulkomaalaispelaaja tuntee vastuunsa myös tulevien huippupelaajien ”kouluttajana”.

– Haluan toimia myös nuorempien pelaajien mentorina, opastajana ja sitä kautta antaa takaisin JYPin organisaatiolle, joka on antanut minulle niin paljon urani aikana. Minulla on takaisinmaksun aika tälle seuralle, Perrin toteaa.

Kaiken kokeneella kanadalaispelaajalla on jo visio omasta tulevaisuudestaan pitkän pelaajauran jälkeen.

– Haluan olla jääkiekon parissa jatkossakin, se on selvää. Olen ajatellut nuorten lahjakkaiden pelaajien kehittämistehtäviä eli auttaa heitä saavuttamaan parhaan pelaamisen tasonsa, Perrin paljastaa Yle Urheilulle Jyväskylässä.

– Työ ei liity pelkästään jääharjoitteluun vaan myös kaukalon ulkopuoliseen toimintaan: elämäntapoihin ja urheilijana olemiseen ja niin edelleen. Siinä on paljon eri aspekteja. Uskon, että minulla on paljon annettavaa siinä työssä, Eric Perrin vakuuttaa aiheellisesti.

Ennen kuin Perrin siirtyy jääkiekosta lopullisesti siviilielämään, hänellä on mahdollisuus saavuttaa jo kauden ensimmäisessä liigapelissä uransa kenties viimeinen iso virstanpylväs, 500:s tehopiste SM-liigassa.

Lue myös

Kesän siirtomarkkinoiden häviäjät: Tappara ja JYP joutuvat vielä pelaajakaupoille, Ilves lähtee epärealistisin tavoittein kauteen

Kesän siirtomarkkinoiden voittajat ja selviytyjät: Kärpät on tulevallakin kaudella vahva mestariehdokas, jota TPS haastaa – Jukurit voi yllättää taaperruksen jälkeen

Jääkiekon SM-liiga on valtavien haasteiden edessä – Urheiluhullujen vieraana liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat