1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. triathlon

Paratriathlonisti Liisa Lilja puolustaa MM-kultaa viikonloppuna – avasi kautensa vasta kolme viikkoa sitten: "Taso tulee kyllä mitattua"

Paratriathlonisti Liisa Liljan vammaton jalka operoitiin keväällä, minkä vuoksi hän pääsi aloittamaan kautensa aiempaan myöhemmin.

Liisa Lilja. Kuva: Marko Törmänen

Viime vuonna Rotterdamissa paratriathlonin maailmanmestaruuden voittanut Liisa Lilja lähtee lauantaina puolustamaan PTS2-luokan mestaruutta Australian Gold Coastilla hieman uudesta tilanteesta. Liljan vammaton jalka operoitiin keväällä ja kauden avaus tapahtui vain reilut kolme viikkoa sitten Lausannen maailmancupin kilpailussa.

Liljan todellinen kilpailukunto on arvoitus, sillä hän ei ole kilpaillut tällä kaudella maailman huippuja vastaan.

Operaation seurauksena Lilja pystyi aloittamaan juoksuharjoittelunsa vasta kesä-heinäkuun vaihteessa ja silloinkin erittäin varovasti. Pyöräily- ja uintiharjoittelu ovat tulleet Liljalle entistä tutummaksi kuluneen harjoituskauden ja kesän aikana. Viime viikkojen harjoitukset ovat sujuneet hyvin ja juoksuvauhti on parantunut päivä päivältä.

– On kiva päästä taas viivalle kaikkien muiden kanssa. Kisassa on mukana kaikki meidän luokkamme parhaat, joten oma nykyinen taso tulee kyllä mitattua. Ainahan lähden kilpailua voittamaan, mutta toki tiedostan vähäisen juoksuharjoitteluni. Reitti on sellainen, että lopulliset ratkaisut tehdään juoksuosuudella. Mennään täysillä alusta loppuun ja katsotaan mihin se tällä kertaa riittää, Lilja kertoi tiedotteessa.

Lue myös:

Liisa Lilja sairastui syöpään, menetti jalkansa ja on nyt huippu-urheilija