Suora

  • Suomi vai Venäjä? Sergei Eremenkon vaikea valinta
  • Rallin MM, Argentiina, ek 1 - live

Kimi Räikkönen pisti parastaan jouduttuaan median tenttiin Sauber-sopimuksesta – hulvaton lehdistötilaisuus osoittaa, miksi F1-maailma on innoissaan "Jäämiehen" jatkosta

Suomalainen nauratti mediaväkeä nasevilla kommenteillaan ja kertoi naureskelun välissä, ettei ole neuvotellut Sauberin kanssa roolista kuskiuran jälkeen.

Formula 1
Lewis Hamilton Kimi Räikkönen
Lewis Hamiltonia nauratti, kun Kimi Räikkönen heitti läppää.AOP

Kimi Räikkönen astui Singaporen GP:n lehdistötilaisuudessa ensimmäistä kertaa median eteen tuoreiden sopimusuutistensa jälkeen. Suomalaisen taival Ferrarilla päättyy tähän kauteen ja seuraavat kaksi kautta hän edustaa Sauberia.

Lehdistötilaisuudessa oli mukana myös hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton, Kevin Magnussen ja Brendon Hartley, mutta pääosa toimittajien kysymyksistä suuntautui Ferrarin punaisiin pukeutuneelle Räikköselle.

– Tiedätte kyllä, miksi vaihdan tallia. Näin kävi ja kuten olen sanonut monesti, asia ei ollut minun päätökseni. Mitä sen jälkeen tapahtui, se oli minun päätökseni, Räikkönen kommentoi aluksi.

Räikkönen kuuluu F1-sarjan historian suosituimpiin kuljettajiin ja viime vuosien äänestyksissä suomalainen on usein ollut ykkösnimi. Yksi suuri syy suosioon on rooli ”Jäämiehenä”, jonka lakoniset kommentit naurattivat tälläkin kertaa.

Kysymyksen Sauberille siirtymisestä Räikkönen kuittasi vastakysymyksellä.

– Miksen olisi mennyt?

Ja kun suomalainen pääsi vauhtiin, muuttui lehdistötilaisuus jonkinlaiseksi standup-show’ksi. Räikköseltä kysyttiin hänen intohimoisesta suhtautumisestaan kilpa-ajamiseen, minkä takia hän yhä jatkoi.

– En oikeastaan, olen täällä vain pelatakseni pelejä kanssanne. Satuin allekirjoittamaan sopimuksen ja nyt vietän kaksi vuotta täällä olematta onnellinen.

Lehdistötilaisuuden yleisöä nauratti ja myös F1 innostui hehkuttamaan suomalaisen jatkosopimusta Twitter-videollaan (siirryt toiseen palveluun).

– Voimme kai kaikki olla samaa mieltä, että kaksi vuotta lisää tätä on hyvä uutinen, F1 kirjoitti oheen.

Vain voitto kiinnostaa, mutta miten se onnistuu Sauberilla?

Räikköseltä tivattiin useampaan otteeseen syitä palata juuri talliin, jossa hän aloitti F1-uransa vuonna 2001. Suomalaisen mukaan suurempia syitä juuri Sauberin valinnalle ei ollut, koska Räikkönenkään ei osaa ennustaa tulevaa.

– Menen Sauberille, koska haluan. Miksi yritätte tehdä tästä niin monimutkaista? En tiedä yhtään sen enempää kuin tekään, että mitä vauhtia kukin talli ajaa ensi kaudella. Minulla on syyni ja se riittää. En välitä, mitä muut ajattelevat, kunhan olen tyytyväinen.

Räikkönen on usein puhunut ajavansa vain voitosta, mikä herätti myös kysymyksiä Sauber-siirron kohdalla. Kaiken järjen mukaan Ferrarin kumppanuustalli ei ensi kaudellakaan aja edes yksittäisten kisojen voitosta, joten mistä Räikkönen jatkossa taistelee?

– Voitto on aina tavoitteena, mutta onko se realismia, kuka tietää? Voin vain yrittää ajaa mahdollisimman hyville sijoille ja katsoa, mitä tapahtuu, kuului diplomaattinen vastaus.

Kevin Magnussen Lewis Hamilton Kimi Räikkönen Brendon Hartley
Kevin Magnussen, Lewis Hamilton ja Brendon Hartley saivat pääosin istua, kun Kimi Räikkönen vastaili kysymyksiin.AOP

Jatkosta Sauberilla kuskiuran jälkeen on puhuttu ”nolla kertaa”

Sauber-siirron yhteydessä on puhuttu myös Räikkösen mahdollisista haluista siirtyä kuskiuran jälkeen talliin töihin muihin tehtäviin. Nämä huhut suomalainen väisti.

– Siitä on puhuttu nolla kertaa. Kirjoitin sopimukseni kuljettajana ja toivottavasti pysyn sellaisena. En tiedä itsekään, mitä tapahtuu kahden kauden jälkeen. Minulla ei ole mitään sopimusta asian suhteen.

Lopetatko urasi Sauberilla?

– Se on hyvinkin mahdollista.

Useamman vitsikkään vastauksen jälkeen Räikkönen suostui myös vastaamaan vähän syvällisemmin kysymykseen uransa jatkosta. Kuten suomalainen paljasti aiemmin Kari Hotakaisen Tuntematon Räikkönen -kirjassa, hän jatkaa uraansa vain kilvanajon takia. Räikkönen ajaa vielä kaksi vuotta vain ja ainoastaan siksi, että rakastaa kilvanajamista.

– Lopetan, kun siltä tuntuu. Ei minun tarvitse tänne tulla, jos ei huvita. Kilpailusta minä pidän ja sen takia tulen tänne. Tässä on paljon muutakin ympärillä, mikä tulee kilpailun ohessa paketissa. Harvoin saa pakettia, joka on täydellinen.

F1-sarja jatkuu Singaporen GP:llä tulevana viikonloppuna.

Lue myös:

Räikkönen ajaa ensi kaudella ruotsalaisten miljardöörien omistamassa tallissa, taustalla maailman 73:nneksi rikkain mies – ”Kimin paketoiminen tähän tulee nostamaan tallia todella paljon”

Näin Kimi Räikkösen yllättävää Sauber-sopimusta kommentoitiin – katso tästä Yle Urheilun erikoislähetys

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat