Ruotsalaista maajoukkuejalkapalloilijaa syytetään häiritsevien seksivideoiden lähettämisestä – pelaaja vetoaa identiteettivarkauteen

Ruotsin Jalkapalloliitto seisoo pelaajansa sanojen takana ja auttaa identiteettivarkauden tutkimisessa.

Kuva: Tomi Hänninen

Poliisi tutkii ruotsalaiseen maajoukkuejalkapalloilijaan liitettyjä epäilyjä seksivideoiden lähettämisestä sosiaalisessa mediassa, kertoo SVT (siirryt toiseen palveluun). Jalkapalloilija kiistää yleisradioyhtiön haastattelussa syytökset ja kertoo joutuneensa identiteettivarkauden uhriksi.

SVT:n haastattelema naisuhri oli tavannut epäillyksi jalkapalloilijaksi esittäytyneen henkilön deittisovelluksen kautta. Nainen väittää pelaajan lähettäneen kuvia itsestään ja videoita maajoukkueeseen liittyvistä tapahtumista. Lisäksi pelaaja oli lähettänyt videon itsestään masturboimassa.

Nainen ilmoitti videoista ja kuvista poliisille, joka käynnisti asiasta tutkinnan. Myös Ruotsin Jalkapalloliitto tutkii asiaa. Pelaajan mukaan monet muutkin naiset ovat lähestyneet häntä vastaavien videoiden saralta, minkä takia hän haluaa puhdistaa nimensä.

– Minä en ole lähettänyt tuota, tuo on feikkitili. Olen järkyttynyt ja hyvin pahoillani kaikkien kärsineiden naisten puolesta. Olen saanut monia viestejä naisilta, jotka luulevat noiden viestien olevan minulta. Mutta se en ole minä, pelaaja sanoo SVT:n haastattelussa.

– Noiden täytyy olla vanhoja kuvia, joita olen ladannut sosiaaliseen mediaan. Tämä (identiteettivarkaus) on mennyt liian pitkälle ja teen tästä rikosilmoituksen.

SVT:n haastattelema nainen ei usko pelaajan selitystä, mutta Ruotsin Jalkapalloliitto seisoo pelaajansa takana. Pääsihteeri Håkan Sjöstrand kertoo liiton pyytävän myös poliisin apua tutkinnassa.

Lue myös: