Suora

  • Käsipalloliiga, miesten 4. loppuottelu Dicken - Cocks
  • Urheiluruutu

SM-liigakautta ennakoivassa erikoislähetyksessä nostettiin esille ennakkosuosikit ja lupaavimmat nuoret: "Kuin uusi Aho tai Laine, joka olisi paras aikainen joululahja liigalle"

Yle Urheilun erikoislähetyksessä luotiin silmäys perjantaina alkavaan SM-liigaan. Nuorista pelaajista esille nousevat erityisesti Jesperi Kotkaniemi, Aleksi Heponiemi ja Rasmus Kupari.

Jääkiekon miesten SM-liiga
SM-liiga käyntiin - jyrääkö Kärpät, syökö JYPin koppi nuoren valmentajansa?
SM-liiga käyntiin - jyrääkö Kärpät, syökö JYPin koppi nuoren valmentajansa?

SM-liigaa ennakoivassa Yle Urheilun erikoislähetyksessä asiantuntija Kimmo Kuhta ja toimittaja Teemu Tammilehto kommentoivat alkavan kauden kiinnostavimpia puheenaiheita.

Nuorista pelaajista parrasvaloihin nousevat studiotiimin mukaan Ässien Jesperi Kotkaniemi sekä Kärppien Aleksi Heponiemi ja Rasmus Kupari.

Jesperi Kotkaniemi
Jesperi Kotkaniemi on Porin Ässien päävalmentajan Mikael Kotkaniemen poika.AOP

Kotkaniemen pelaaminen SM-liigassa on vielä epävarmaa. Nuorukainen osallistuu hänet varanneen Montreal Canadiensin harjoitusleirille, minkä jälkeen alkavan pelipaikka selviää.

Mikäli Kotkaniemi pelaa kotoisessa liigassa, on hän eittämättä yksi kirkkaimpia nuoria tähtiä.

– Hän olisi ehdottomasti kova vahvistus Ässille. Toisaalta Kotkaniemen varaan ei voi kamalasti laskea mitään, koska vielä ei voida tietää missä hän pelaa, Kuhta sanoi.

– Hän on juuri sellainen pelaaja, jota SM-liiga tällä hetkellä kaipaa. Nuori ja nouseva tähti, ikään kuin uusi Sebastian Aho tai Patrik Laine. SM-liigalla ei ole liikaa myyntivaltteja, joten hänen jääminen Suomeen olisi sarjalle paras aikainen joululahja, Tammilehto puolestaan pohti.

Kolmikon ulkopuolelta parrasvaloihin voi hyvinkin nousta TPS:n hyökkääjä Kaapo Kakko, joka varataan NHL:ään ensi kesänä. Kakko on pelannut jo tämän kauden CHL-peleissä hyvin ja ottanut paikkansa turkulaisten miehistössä ennakkoluulottomalla asenteella.

Kolmen kerroksen väkeä ja debyyttivalmentajat ruorissa

Peräti viisi valmentajaa aloittaa ensimmäisen kautensa päävalmentajana SM-liigassa. Heistä Mikael Kotkaniemi on toki ollut jo kahdella kaudella päävalmentajan töitä Ässissä, mutta tämä kausi on ensimmäinen, jonka hän saa aloittaa porilaisten penkin takana.

Ville Nieminen
AOP

Pelicansin päävalmentajana debytoi Ville Nieminen, JYPissä Lauri Merikivi, Sportissa Ari-Pekka Pajuluoma ja Jukureissa Pekka Kangasalusta.

– Uusilla valmentajilla ei ole mikään helppo paikka. Koko ympärillä oleva tiimi on älyttömän tärkeä heille, Kuhta kommentoi.

SM-liigassa on valuttu kolmen kastin joukkueisiin, joissa vakimenestyjiä ovat HIFK, JYP, Kärpät, Tappara ja TPS. Liigaan nousseet Jukurit, KooKoo ja Sport eivät puolestaan ole onnistuneet vakiinnuttamaan paikkaansa keskikastissa, johon loput joukkueet kuuluvat.

Tulevalta kaudelta studiotiimi toivoo valta-asetelmien muuttumista ja sitä, että nousijajoukkueet pystyisivat ottamaan askeleen eteenpäin, kohti menestystä.

Lue myös:

Esitimme pääosan esittäjille neljä väitettä tänään alkavasta SM-liigasta – yleiset olettamukset saivat osakseen myötäilyä, mutta myös täystyrmäyksiä

Kärpät uusii mestaruuden, pistepörssin voittaja suoraan historiankirjoista – Yle Urheilu listasi liigakauden palkintojen saajat ja potentiaalisimmat haastajat

SM-liigassa viilettää nyt suomalainen huippulupaus, joka viime kaudella ryskytti Kanadassa hirmuiset tehopisteet – Aleksi Heponiemi, 19, valitsi vielä Kärpät NHL:n sijaan: "Tuntui oikealta"

Yksi suurimmista hyvästelee liigakaukalot, mutta sitä ennen on ainakin yksi suuri virstanpylväs vielä ohitettavana – Eric Perrin aikoo ottaa kaiken rakastamastaan lajista irti ja sitten on "takaisinmaksun aika"

Kommentti: Onko SM-liiga innovatiivinen kasvattajasarja vai väliinputoajien liiga?

Ysi nousee Nordiksen kattoon lokakuussa, HIFK jäädyttää Kuhdan pelinumeron

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat