Jo jäädytetyt Leijonien pelinumerot palautetaan takaisin käyttöön – Timosen ja Jutilan paidat nostetaan kattoon vielä tänä vuonna

Jatkossa ansioituneita Leijona-pelaajia kunnioitetaan nostamalla pelaajien paidat kattoon. Pelinumeroita ei kuitenkaan enää jäädytetä, ja vanhat numerot palautetaan takaisin käyttöön.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue
Jere Lehtinen Saku Koivu Ville Peltonen
Tomi Hänninen

Suomen maajoukkueiden käyttöön palautetaan jo jäädytetyt numerot 8, 11, 14, 16, 17 ja 26.

Numeroa 26 maajoukkueurallaan kantanut Jere Lehtinen pitää muutosta hyvänä.

– Uskon, että näin voimme entistä hienommin siirtää historiaa myös uusien sukupolvien pelaajien tietoisuuteen. Jokainen normaalisti numeroa 26 käyttävä pelaaja voi valita, haluaako hän myös maajoukkueessa pelata tällä numerolla ja kantaa näin paidassaan nimeäni, kertoo A-maajoukkueen GM Lehtinen Suomen jääkiekkoliiton verkkosivuilla.

Jatkossa Leijona-pelaajia kunnioitetaan nostamalla näiden pelipaita Helsingin Areenan kattoon. Marraskuussa Helsingin EHT:lla tämän kunnian saa Kimmo Timonen. Joulukuun maaottelussa Tampereella juhlistetaan puolestaan Timo Jutilaa.

Timosen seremonia järjestetään marraskuun 10. päivänä ottelussa Tshekkiä vastaan.

Kuopiolaislähtöinen Timonen edusti uransa aikana Suomea lukuisissa nuorten ja miesten arvoturnauksissa. Hänen palkintokaapistaan löytyy 2006 Torinon olympiahopean lisäksi kolme olympiapronssia (1998, 2010, 2014), maailmancupin hopea vuodelta 2004 sekä kolme MM-hopeaa (1998, 1999, 2001).

– Edessä on yksi urani hienoimmista hetkistä. Tämän isompaa tunnustusta ei jääkiekkoilija voi Suomessa saada, Timonen kommentoi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Jutila pääsee nauttimaan juhlallisuuksista kotikaupungissaan Tampereella joulukuun 13. päivänä.

– Kyllä tämä on upea juttu. Areenan katto on täynnä kovia nimiä ja tuntuu hienolta päästä mukaan siihen joukkoon, Jutila kertoi liiton tiedotteessa.

Jutila oli Suomen kapteeni vuoden 1995 MM-kultaa voittaneessa joukkueessa. Hänen mitalikokoelmastaan löytyy myös MM-hopeaa (1992 ja 1994), olympiapronssi (1994), Kanada Cupin pronssi (1991) sekä nuorten MM-kisojen hopea- ja pronssimitali (1981, 1982). Kun Suomi voitti historian toisen maailmanmestaruutensa miehissä, Jutila oli A-maajoukkueessa joukkueenjohtajana.

Lue myös:

Ruotsissa Olympiakomitea lopetti naiskiekkoilijoiden tukemisen, pelaajat vaativat liitolta toimia – "Osa pelaajista voi joutua kieltäytymään maajoukkuetehtävistä"

Jääkiekon nuorten MM-kisojen otteluohjelma julki – Suomi avaa turnauksensa viime vuoden rangaistuksia kärsivää Ruotsia vastaan

Miten jääkiekon MM-kisoista tuli poikkeuksellinen ilmiö Suomessa? ”Olemme todella paljon monipuolisempaa kiekkokansaa kuin mediassa annetaan ymmärtää”

Lähteet: Jääkiekkoliiton tiedotteet

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat