Suora

  • Jalkapallon Italian cupin välierän Atalanta - Fiorentina 2. osaottelu
  • Suomi vai Venäjä? Sergei Eremenkon vaikea valinta
  • Rallin MM, Argentiina, ek 1 - live

Loistotaistelu! Lentismiehille huipputärkeä voitto Kuubasta

Loukkaantumisesta toipunut Markus Kaurto toi tarvittavaa piristystä ja johtajuutta Suomen lentopallojoukkueeseen. Suomi voitti MM-kisojen toisessa ottelussaan Kuuban 3–1 (25–19, 25–19, 20–25, 25–16).

Maajoukkuelentopallo
Lauri Kerminen (vas.), Sakari Mäkinen, Elviss Krastins ja Eemi Tervaportti tuulettavat Kuuba-ottelussa.
Lauri Kerminen (vas.), Sakari Mäkinen, Elviss Krastins ja Eemi Tervaportti tuulettavat Kuuba-ottelussa.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Suomi oli ensimmäisen erän alun ensimmäiset pallot lähes yhtä kohmeessa kuin Varnaan saapuneet pari tuhatta suomalaisfanit, mutta mitä pidemmälle erä eteni, sitä enemmän sekä pelaajat että fanit lämpenivät.

Kuuba aloitti ottelun vahvasti ja oli parhaimmillaan 8–3-johdossa. Tämän jälkeen Suomi sai kuitenkin hengen päälle ja nousi tasoihin 10–10 ja ensimmäistä kertaa johtoon 15–14-tilanteessa.

Erän hallinta eli koko ajan, mutta Suomi löysi Kuuban heikkoudet ja pystyi kääntämään tärkeät pallot hyväkseen. Erityisesti pitkän tauon jälkeen tositoimiin palannut ja Tommi Siirilän korvannut keskipelaaja Markus Kaurto sekä yleispelaaja Sakari Mäkinen olivat liekeissä. Molemmat loistivat niin torjunnoissa kuin hyökkäyksissäkin, ja Mäkinen pääsikin päättämään ensimmäisen erän nelospaikalta 25–19.

Toisessa erässä Suomen taisteluilme oli vieläkin kirkkaampi kuin ensimmäisessä, mutta Kuuba ei päästänyt joukkuetta helpolla. Kuuban joukkueen nuoruus näkyi helpoissa virheissä, mutta tasatilanteessa mentiin kuitenkin tilanteeseen 9–9 asti.

Hakkuri Urpo Sivula ja 29-vuotissyntymäpäiviään tänään viettävä keskipelaaja Sauli Sinkkonen iskivät erän puolivälissä tärkeitä pisteitä ja ero kasvoi. Erän loppua kohti Kuuban peli hajosi entisestään, ja vaikka se sai pienen onnistumisputken aikaan, ei se horjuttanut Suomen peli-ilmettä. Suomi vei toisenkin erän Sivulan tykkilyönnillä 25–19.

Suomi ei saanut erän lopun virettä siirrettyä kolmannen erän alkuun ja joukkueiden roolit vaihtuivat, sillä aggressiivisesti pelannut Kuuba otti otteen itselleen. Kuuban syöttö-vastaanotto-peli parani huomattavasti edellisistä eristä, eikä Suomi saanut suvantovaihdettaan kunnolla katkaistua.

Kuuba onnistui kasvattamaan eron parhaimmillaan seitsemään pisteeseen, kun taas Suomi yritti saada pisteitä riskilläkin. Nämä toivat muutaman pisteen, mutta Kuuban hakkuri Miguel David Gutierrez Suarez ja yleispelaaja Miguel Angel Lopez Castro pitivät huolen siitä, että erä meni Kuuballe 25–20.

Suomi oli neljännen erän alussa selvästi terävämpi kuin kolmannessa, kun taas Kuuba sekoili pelissään. Suomen syöttöpelaaminen oli selkeästi aiempaa parempaa ja joukkueen kapteenin Eemi Tervaportin syöttövuorolla Suomi karkasi peräti 15–5-johtoon.

Tästä ei Kuuba toipunut, ja kun vielä Sinkkosen käsi oli kuumana, sai Suomi peräti kahdeksan erä- ja ottelupalloa. Näistä ratkaisu tuli toisesta pallosta, kun Kuuban syöttö leijaili pitkäksi.

Suomen joukkueen vahvuus oli ottelussa parantunut syöttö-vastaanotto-peli, mutta myös se, että joukkueelta löytyi ratkaisijoita leveältä rintamalta. Markus Kaurto toi joukkueeseen piristystä, mutta etenkin ensimmäisissä erissä tarvittavaa johtajuutta.

Kaurto onnistui myös pistetehtailussa, sillä hän teki yhteensä 12 pistettä. Saman verran tahkoivat myös Urpo Sivula ja Sakari Mäkinen. Elviss Krastins sai vyölleen 11 pistettä, Sauli Sinkkonen 10 ja Eemi Tervaporttikin 9 pistettä. Kuuban paras pistemies oli odotetusti hakkuri Gutierrez 17 pisteellään.

Lue myös:

Lentismiesten pistehai Sivula huomasi kuubalaisten polvien tutisevan – "Nuoria poikiahan he ovat"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat