Suora

  • Kuinka nurkkapatriootteja suomenruotsalaiset ovat?
  • Hiihdon MM, Urheilustudio, Seefeld 21.2.
  • Hiihdon MM, sprintin karsinnat
  • Katowice Major CS:GO, The new legends' stage

Vasta toukokuussa maajoukkueessa debytoinyt Mäkinen loisti Kuuba-ottelussa ja häkeltyi suomalaisfanien huutomyrskystä – "Tämä on kyllä urheilun juhlaa!"

Sakari Mäkinen oli yksi lentopalllomaajoukkueen onnistujista, kun Suomi kukisti MM-kisojen toisessa ottelussaan Kuuban. Mäkisen mukaan Suomi voi lähteä nyt taistelemaan voitosta hallitsevaa maailmanmestaria eli Puolaa vastaan.

Maajoukkuelentopallo
Sakari Mäkinen (keskellä) tuulettaa Eemi Tervaportin, Elviss Krastinsin, Sauli Sinkkosen ja Urpo Sivulan kanssa pistettä.
Sakari Mäkinen (keskellä) tuulettaa Eemi Tervaportin, Elviss Krastinsin, Sauli Sinkkosen ja Urpo Sivulan kanssa pistettä.FIVB

Sakari Mäkinen kuuluu Suomen lentopallomaajoukkueen kokemattomaan pelaajakaartiin, mutta 23-vuotiaan yleispelaajan otteista ei tätä huomannut voitokkaassa Kuuba-ottelussa. Mäkinen takoi 12 pistettä ja oli mies paikallaan tiukoissa paikoissa.

Mäkinen oli ennen MM-turnausta pelannut vain 16 maaottelua ja hän oli tehnyt debyyttinsä maajoukkueessa vasta toukokuussa. Hän sai kuitenkin peliaikaa ja vastuuta niin Kultaisen liigan otteluissa kuin EM-karsinnoissakin. Etenkin elokuiset EM-karsinnat sujuivat Suomelta heikosti, mutta Varnan MM-kentällä joukkue oli kuin uudestisyntynyt.

– Kyllähän meidän syöttö- ja torjuntapeli oli ihan käsittämätöntä tänään. En muista koska olisi tullut näin paljon ässiä ja torjuntoja. Kuuban pojat olivat aika helisemässä, tyytyväinen Mäkinen totesi pelin jälkeen Yle Urheilun haastattelussa.

Yleisö hämmensi Mäkisen

Vaikka Mäkisen kaikki pommit eivät osuneetkaan kenttään, pystyi hän kuitenkin leijailemaan muiden suomalaispelaajien kanssa hurmoksessa. Tästä osan aiheutti joukkueen loistova yhteispeli, mutta myös parituhatpäisen suomalaisfanien joukko, joka kannusti omiaan fanaattisesti. Joukkue jäikin ottelun jälkeen ottamaan yhteiskuvia katsojien kanssa ja vaihtamaan kuulumisia.

– Onhan tämä aivan käsittämätöntä, ihan kuin kotona pelaisi, Mäkinen päivitteli.

– Tämä yleisö on meille aivan ehdoton lisä peliin. Varmaan Kuuban pojatkin yllättyivät vähän, että missä oikein pelataan. Onhan tämä nyt h****tin hienoa voittaa tällä tavalla, kun näin on paljon ihmisiä tullut tänne. Tämä on kyllä urheilun juhlaa!

"Kaikki mahdollisuudet"

Kuuba-voitto antoi Suomen joukkueelle sopivasti lisää sitä itseluottamusta, jota se onkin kaivannut tänä kesänä. Mäkisen mukaan Suomen ei tarvitse yhtään kumarrella lauantain vastustajaa, Puolaa, vaikka tämä onkin hallitseva maailmanmestari.

– Siihen peliin lähdetään ehdottomasti voittamaan – sitäkin, hän vakuutti.

– Siellä on isoja, kovia äijiä Euroopan tasolta, mutta meillä on tällaisella syöttö- ja torjuntapelillä kaikki mahdollisuudet.

Lue myös:

Loistotaistelu! Lentismiehille huipputärkeä voitto Kuubasta

Kuuba-voitto yllätti asiantuntijan, tuhatpäisen suomalaisyleisön tuoma hurmos keräsi kiitosta – "Se potkii joukkuetta eteenpäin jatkossakin"

Lentismiesten pistehai Sivula huomasi kuubalaisten polvien tutisevan – "Nuoria poikiahan he ovat"

Suosittelemme

Tuoreimmat