1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Sää muuttaa MM-ratsastuksen aikatauluja – Kouluratsastuksen vapaaohjelma peruutettu

Sääolosuhteiden takia ratsastuksen MM-kisoissa Pohjois-Carolinassa on jouduttu perumaan sunnuntaille suunniteltuja kisoja.

Kuva: Inka Henelius

Kouluratsastuksen vapaaohjelmaa ei järjestetä lainkaan. Alun perin kilpailu siirrettiin sunnuntailta maanantaille, mutta erinäisten yritysten jälkeen urakka osoittautui mahdottomaksi. Asiasta tiedotettiin myöhään lauantai-iltana Suomen aikaa.

– Tämä ei ollut helppo päätös. Olemme tutkineet kaikki vaihtoehdot, yrittäneet siirtää hevosten paluulentoja ja myös vaihtoehdon siirtää kilpailu sisätiloihin, mutta logistiikka ei vaan toimi, kertoo järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Michael Stone.

– Tämä on todella iso pettymys ratsastajille, jotka olivat kvalifioituneet mukaan kilpailuun ja katsojille, jotka olivat hankkineet liput, mutta vallitseva säätila ei vaan anna meille muita mahdollisuuksia. Hevosten hyvinvointi on tärkein asia kilpailuja järjestettäessä ja hevosia ei voi lennättää kotiin kilpailupäivänä, joten vapaaohjelma pitää peruuttaa.

Päätös ei vaikuta Tokion olympialaisten kvalifikaatioihin. Tokion olympiapaikan lunastivat joukkueohjelmassa Saksa, USA, Iso-Britannia, Ruotsi, Alankomaat ja Espanja.

Lue myös:

Tällainen on pelkoa herättävä rata, jolla maailman parhaat uhmaavat kuolemaa – ratsastuksen MM-kisoissa hengenvaaralliset esteet voivat olla oravia tai kilpikonnia