Suora

 • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelun A-ryhmä
 • Painin MM, vapaapaini
 • Telinevoimistelija Enni Kettunen haastaa pelkonsa päivittäin
 • Tanssin Grand Slam, vakiotanssit
 • Painin MM, vapaapaini
 • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelu
 • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelun B-ryhmä
 • Käsipallon Champions League, Bidasoa Irún - Cocks
 • Urheiluruutu
 • Painin MM: Vapaapaini
 • Ysäriä ja rillausta

Vimpelin Veto sysäsi Sotkamon Jymyn ulos mitaleilta ensimmäisen kerran tällä vuosituhannella – Toni Kohonen kryptisenä jatkostaan

Hallitseva mestari Vimpelin Veto vei pronssimitalit suoraan kahdessa ottelussa.

urheilu
Toni Kohonen.
Toni Kohonen.Tomi Hänninen

Vimpelin Veto voitti toisessa pronssiottelussa Sotkamon Jymyn kotiutuslyöntikilpailun jälkeen ja juhlii SM-pronssia miesten Superpesiksessä. Loppulukemat Kainuussa olivat 1–2k (3–2, 1–3, 0–0, 1–2).

Pronssin myötä viime vuosien mestari Veto on ollut mitaleilla kymmenen vuotta putkeen. Jymyn 18 vuotta kestänyt putki puolestaan katkesi, kun kainuulaisseura jäi ensimmäistä kertaa tällä vuosituhannella ilman mitalia.

Pronssiottelussa riitti mitaliputkien lisäksi jännitettävää myös kaikkien aikojen pesäpalloilijan Toni Kohosen osalta. Jymyn lukkari ei jatka Kainuun Sanomien mukaan enää kainuulaisseuran paidassa. Vimpelin Vedon kannattajat huutelivat pronssihumussa jo ”Kohosta eläkkeelle”, minkä 42-vuotias lajilegenda kuittasi tyynesti.

– Saa huudella ihan rauhassa, Kohonen sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

– Tällä hetkellä ei ole mitään kerrottavaa, niin ei tarvitse kertoa, hän jatkoi liittyen urasuunnitelmiinsa.

Kohosta on kesän aikana viety huhuissa milloin Hyvinkään Tahkoon, milloin Imatran Pallo-Veikkoihin. Sotkamon Jymy on Kainuun Sanomien mukaan kaavaillut ensi kauden lukkarikseen 22-vuotiasta Ville Väliahoa, joka on saapumassa seuraan Alajärveltä.

Jymyn taustayhtiön SuperJymy Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Tanskanen kertoi ennen lauantain ottelua Yle Urheilulle, että istuu kauden jälkeen alas Kohosen kanssa keskustelemaan jatkosta. Toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen oli samoilla linjoilla, ettei ovi ole suljettu jatkon suhteen.

– Oma aikansa menee sulatteluun ja katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Kohonen kommentoi kryptisesti jatkoaan.

Milloin suunnitelmista kuullaan lisää?

– En osaa tuohon kysymykseen vastata.

Ennätysmies monella saralla

Jos lauantain pronssiottelu jäi Kohosen viimeiseksi otteluksi, on ansioluettelo mykistävää luettavaa. Kohonen aloitti 26 kautta kestäneen pääsarjauransa vuonna 1993. Hän voitti kymmenen SM-kultaa, seitsemän hopeaa ja pronssin. Kohonen valittiin kolme kertaa Vuoden pesäpalloilijaksi ja 13 kertaa Vuoden lukkariksi.

Kohonen on myös eniten pääsarjaotteluita pelannut pelaaja, pesispörssin kärkinimi, kärkilyöntitilaston ykkönen ja eniten Itä-Länsi-otteluita pelannut pelaaja. Hänellä on nimissään myös pisin putki Superpesiksen otteluita, kun hän oli päättyneenä kesänä ensimmäisen kerran pääsarjaottelusta sivussa loukkaantumisen takia.

Toni Kohosta haastatteli Jarmo Nuotio.

Lue myös:

Joensuun Maila tarrasi kiinni historialliseen mestaruuteen loppuunmyydyllä stadionilla – sarja katkolla sunnuntaina Kouvolassa

Päättyykö lajilegendan Sotkamo-ura lauantaina? – ”Hän on mister pesäpallo!”

klo 18:13: Lisätty Kohosen uratilastoja.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat