Suora

  • Käsipalloliiga, miesten 4. loppuottelu Dicken - Cocks
  • Urheiluruutu

Tennismiehet nousivat pykälää ylemmäs Davis Cupissa – Jarkko Nieminen: "Olen erittäin ylpeä joukkueen jokaisesta pelaajasta"

Suomi nousi tenniksen Davis cupissa 1. divisioonaan ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2012.

tennis
Emil Ruusuvuori Davis cupissa
Emil Ruusuvuoren ottelu Karim-Mohamed Maamounia vastaan oli jännittävä,Suomen Tennisliitto

Suomi on noussut tenniksen Davis Cupin Euroopan/Afrikan 1. divisioonaan. Suomi kaatoi Kairossa pelatussa otteluparissa Egyptin voitoin 3–2.

Ratkaisevassa kaksinpelissä Emil Ruusuvuori kukisti Karim-Mohamed Maamounin 6–1, 3–6, 6–1. Aiemmin tänään Harri Heliövaara taipui omassa kaksinpelissään Mohamed Safwatille suoraan kahdessa erässä. Henri Kontinen ja Patrik Niklas-Salminen puolestaan voittivat nelinpelissä Safwatin ja Sherif Sabryn kahdessa erässä.

Suomen joukkue Davis Cupissa
Suomen joukkue juhli Davis Cupin ensimmäiseen divisioonaan nousemista ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2012.Suomen Tennisliitto

Ruusuvuoren ja Maamounin ratkaisuottelu oli jännittävä. Suomalainen hallitsi ensimmäistä erää ylivoimaisesti. Toisen erän ollessa Ruusuvuorelle 3–0, Maamouni otti vessatauon.

Sen jälkeen egyptiläinen tuli kentälle täysin uudella teholla. Hän vei 6 seuraavaa palloa itselleen, ja voitti toisen erän.

Kolmanteen erään Ruusuvuori tuli kuitenkin agressiivisemmalla otteella, ja vei sen helposti nimiinsä ja voitti ottelun.

– Pelin alku oli puhdasta ja hyvää tekemistä. Sitten vastustaja alkoi pelaamaan tauon jälkeen vapautuneemmin ja paremmin, kommentoi Ruusuvuori Tennisliiton tiedotteessa.

– Ennen kolmatta erää keskustelimme Jarkon kanssa ja totesimme, että mennään jokaiseen pisteeseen täysillä ja katsotaan miten käy. Pystyin taas pelaamaan aggressiivisemmin ja sieltä se voitto tuli. Huikea fiilis.

Suomen joukkueen kapteeni Jarkko Nieminen oli iloinen joukkueensa puolesta.

– Uskomaton ja mieletön fiilis. Olen erittäin ylpeä joukkueen jokaisesta pelaajasta. Kaikki laittavat aina parastaan ja jopa ylittävät itsensä, Nieminen sanoi.

Suomi on pelannut viimeksi Euroopan/Afrikan 1. divisioonassa vuonna 2012.

Juttua täydennetty klo 20.57.

Lue myös:

Kontinen ja Niklas-Salminen veivät nelinpelin – Suomi yhden voiton päässä noususta Davis Cupissa

Lähteet: Suomen Tennisliitto

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat