Lentisjoukkueen pistenikkari Kaislasalo ei säikähtänyt Sivulan suuria saappaita – "Siellä oli aika isoa poikaa torjunnassa vastassa"

Samuli Kaislasalo joutui kovan paikan eteen, kun lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo teki hänestä MM-kisoissa ykköshakkurin maailmanmestari Puolaa vastaan. Kaislasalo kuului Suomen joukkueen onnistujiin, vaikka Puola veikin ottelun 3–1.

Maajoukkuelentopallo
Suomen hakkuri Samuli Kaislasalo lyö Puolan Pjotr Nowakowskin ja Bartosz Kurekin torjunnan ohi.
Suomen hakkuri Samuli Kaislasalo lyö Puolan Pjotr Nowakowskin ja Bartosz Kurekin torjunnan ohi.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Suomen lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo luotti Bulgarian MM-kisojen Puola-ottelussa varsin kokemattomaan kokoonpanoon, jos mukaan ei lasketa passari Mikko Eskoa. Samalla kun Sammelvuo antoi nuorille pelaajille paljon kaivattua kovaa pelikokemusta, saivat ykkösmiehistön pelaajat tarvittavaa lepoa.

Suomen peliesitys oli hallitsevaa maailmanmestaria vastaan välillä jopa varsin mainiota, ja yksi joukkueen onnistujista oli hakkuri Samuli Kaislasalo, joka yleensä on saanut pelata Urpo Sivulan varjossa. Puolaa vastaan Kaislasalo teki 14 pistettä ja löysi hyvän yhteyden Eskon kanssa, vaikka vastustaja olikin 3–1-lukemin parempi.

Kaksikon onnistunut yhteistyö antaakin Suomen valmennusjohdolle nyt hyvän vaihtoehdon tuleviin peleihin, jos jostain syystä Sivulan ja ykköspassari Eemi Tervaportin peli ei lähdekään kulkemaan.

Sammelvuolta selkeät ohjeet

23-vuotias Kaislasalo oli pelistä innoissaan, sillä harvoin suomalaisurheilijat pääsevät pelaamaan sellaiseen huutomyrskyyn, mitä Varnan hallissa oli. Paikkakunnalle kun oli saapunut niin suomalais- kuin puolalaiskannattajia tuhansia.

– Mökä oli sellainen, että oli ihan turha yrittää kuunnella mitään ohjeita vaihtopenkiltä. Mutta olihan se ihan mahtava pelata Puolaa vastaan. Enpä ole ennen pelannut, Kaislasalo totesi Yle Urheilulle.

Japanin liigaan ensi kaudeksi siirtyvä Kaislasalo sai Sammelvuolta selkeän perusohjeen ottelua varten: lyöntikorkeus täytyy pitää ylhäällä.

– Siellä oli aika isoa poikaa torjunnassa vastassa, joten piti lyödä ylös, hän hymähti.

Puerto Rico -peliin ei voi lähteä takki auki

Suomella on viikonlopun aikana melkoinen pelirupeama, sillä perjantain Kuuba-pelin ja lauantain Puola-pelin jälkeen ottelut jatkuvat jo sunnuntaina. Tuolloin vastaan asettuu D-lohkon heittopussiksikin sanottu Puerto Rico.

– He lähtevät varmaan sillä asenteella, ettei heillä ole mitään hävittävää. Kuitenkin he tietävät itsekin, että ovat altavastaajia ja nyt on pelit menneet, miten ovat menneet. Siellä on kuitenkin hyviä pelaajia, joten ei saa lähteä takki auki siihenkään peliin, Kaislasalo pohti.

Hänen mukaansa Puerto Rico -ottelussa pitää painottaa niitä samoja perusasioita kuin muissakin otteluissa eli pelin pitää kulkea hyvän vastaanoton kautta.

– Me olemme hyvä joukkue, kun meillä on pallo verkolla. Meillä on hyvät, maailmanluokan passarit, ja kun lyöntikorkeudet saadaan korkealle, niin kyllä se voitto tulee kotiin niillä eväillä, Kaislasalo vakuutti.

Lue myös:

Suomen joukkueen nestori Mikko Esko nautti joka peliminuutista nuorten keskellä – "Ihan mahtava pelata, vaikka hävittiin!"

Lentismiehet veivät maailmanmestarilta erän – Puolan kovuus liikaa Suomelle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat