1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ratsastus

Hurja maastokoe näytti jälleen vaarallisuutensa – näin suomalaisratsastaja putosi hevosen selästä

Pauliina Swindells putosi hevosensa Ferron selästä kenttäratsastuksen maastokokeessa ratsastuksen MM-kisoissa. Loukkaantumiselta onneksi vältyttiin. Katso Swindellsin suoritus kuvaa klikkaamalla!

Swindells putosi hevosen selästä maastokokeessa
Swindells putosi hevosen selästä maastokokeessa

Kenttäratsastuksen maastokoe näytti jälleen vaarallisuutensa lauantaina Tryonissa ratsastuksen MM-kisoissa. Valitettavasti tällä kertaa yksi kovan onnen ratsukoista oli Suomen Pauliina Swindells ja Ferro.

– Lähestyminen sarjaesteelle 14 epäonnistui. Olisimme voineet ottaa viisi laukka-askelta esteiden välissä, mutta Ferro hyppäsi liian aikaisin, ja sen maha otti kiinni esteeseen. Hevonen kallistui sen verran, että putosin selästä, Swindells kertoi.

Pauliinan turvaliivien airbag laukesi tilanteessa ja hän jäi hetkeksi makaamaan maahan. Kun kisajärjestäjät älysivät tulla avaamaan liivin, alkoi henki taas kulkea. Loukkaantumiselta siis vältyttiin. Putoamisen myötä Swindellsin kisa hylättiin, joten hän ei enää pääsee osallistumaan viimeiseen osioon, maanantain rataesteille.

Hevonen Ferro jatkoi maastoradalla laukkaansa vielä itsekseen pitkän matkan, ja hyppäsi muutaman mainostaulun ylitse siinä samalla. Eläinlääkärit tarkastivat hevosen huolella kiinnioton jälkeen. Ruuna selvisi kunniakierroksestaan ilman loukkaantumisia.

– Harmittaa kuin pientä oravaa. Ei edes päästy oravaesteelle asti, Swindells pyöritteli päätään kisan jälkeen.

Swindellsin matka jatkuu pikaisesti kotiin Englantiin. Hevonen lentää maanantain iltakoneella.

– Käyn nopeasti kotona, ja ajattelin lähteä hakemaan itse hevosen autolla Belgiasta, minne Euroopan hevoset lennätetään. Tästä otetaan nyt kaikki oppi irti, ja kohti uusia kisoja, Tokion olympialaisiin tähtäävä Swindells lupasi.

Lue myös:

Klimke johtoon MM-kenttäratsastuksessa – Swindells putosi Ferron satulasta ja airbag-turvaliivi laukesi

Tällainen on pelkoa herättävä rata, jolla maailman parhaat uhmaavat kuolemaa – ratsastuksen MM-kisoissa hengenvaaralliset esteet voivat olla oravia tai kilpikonnia