Zlatanin historiallinen maali oli ällistyttävä oivallus, joka sai vastustajan fanitkin hurraamaan – "Hänellä on musta vyö"

Zlatan Ibrahimovic laukoi uransa 500. maalin hurjalla kierrepotkulla.

Kuva: AFP / Lehtikuva

Ruotsalaisjalkapalloilija Zlatan Ibrahimovic laukoi lauantaina uransa 500. maalin uskomattomalla tavalla. MLS-seura Los Angeles Galaxya tätä nykyä edustava hyökkääjä laukoi 1–3-osuman Toronto FC:n verkkoon ällistyttävällä kierrepotkulla suoraan keskityksestä.

Ibrahimovicin ”väärän puolen” kierähdys ja upea maali (siirryt toiseen palveluun) saivat jopa torontolaiset kotijoukkueen fanit osoittamaan suosiotaan seisaaltaan.

– Zlatanilla on musta vyö, MLS:n virallinen Twitter-tili tiivisti.

– Vain Zlatan voi tehdä 500. maalinsa tuolla tavalla, Sportsnetin lähetyksessä puolestaan hehkutettiin.

Ibrahimovicin maali oli toki laiha lohtu Galaxylle, joka hävisi ottelun 3–5.

Ruotsalaishyökkääjästä tuli tilastopalvelu RSSSF:n mukaan vasta 28. jalkapalloilija, joka on tehnyt aikuisten seura- ja maajoukkuepeleissä yli 500 maalia. Ruotsalaispelaajista tähän on ennen Ibrahimovicia yltänyt vain Gunnar Nordahl.

Kuluva kausi on Ibrahimovicin ensimmäinen Pohjois-Amerikan MLS-sarjassa. Ruotsalainen pelasi tiensä fanien sydämiin jo ensimmäisessä ottelussaan, kun hän takoi kaksi uskomatonta maalia..

Galaxyn kausi ei ole ollut pelkkää riemuvoittoa, sillä se on läntisessä konferenssissa vasta kahdeksantena. 29 ottelusta se on voittanut vain kymmenen. Ibrahimovic on maalipörssissä toisena 17 osumallaan, mutta kärkinimi Josef Martinez on kaukana 28 maalillaan.

Lue myös:

klo 11:51 korjaus: Zlatan teki debyytissään kaksi maalia, ei kolme.