1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Englannin Valioliiga

Southamptonin kahden maalin johto suli – "Tällaisia otteluita ei voi päästä käsistään"

Lisäajalla vihelletty pilkku vei Southamptonilta voiton.

Brightonin Glenn Murray tuulettaa 2–2-maalia. Kuva: AOP

Brighton nousi kahden maalin takaa tasapeliin Southamptonin vieraana, kun joukkueet kohtasivat maanantai-iltana jalkapallon Englannin Valioliigassa.

Ensimmäisen maalin etelärannikon joukkueiden kohtaamisessa iski tanskalainen keskikenttämies Pierre-Emile Höjbjerg, joka vei Southamptonin johtoon komealla kaukolaukauksella 10 minuuttia ennen taukoa.

Toisella puoliajalla kotijoukkue Southampton siirtyi jo 2–0-johtoon Danny Ingsin pilkkumaalilla. Shane Duffy kuitenkin puski Brightonille kavennusmaalin vain kaksi minuuttia myöhemmin.

Southampton oli kiinni kolmessa pisteessä melkein loppuun asti, mutta lisäajalla Brightonille vihellettiin kulmapotkun jälkitilanteesta rangaistuspotku, kun James Ward-Prowse rikkoi Duffya. Konkarihyökkääjä Glenn Murray toimitti pilkun sisään.

Avausmaalin tehnyt Höjbjerg harmitteli menetettyä johtoa.

– Jos haluamme vakavissamme kilpailla jostakin, tällaisia otteluita ei voi päästä käsistään. On mukavaa tehdä tuollainen hieno maali, mutta haluan voittaa, millään muulla ei ole väliä, tanskalainen tuumi.

Brightonille nousu kahden maalin tappioasemasta 2–2-tasapeliin oli toinen perättäinen, edellisessä valioliigakamppailussaan se teki saman tempun Fulhamia vastaan.

Southampton ja Brighton ovat liigassa sijoilla 13 ja 14, molemmilla on viidestä ottelusta viisi pistettä.

Lue myös:

Vihdoin! Ronaldo avasi maalitilinsä Juventuksen paidassa, ja teki sen heti kunnolla osumalla kahdesti