Suora

  • Lumilautailun parisuurpujottelu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Lippo Pesiksen sarjapaikka Oulun Lippo Junioreille, uusi osakeyhtiö pyörittämään toimintaa

Oulussa pelataan jatkossakin huippupesäpalloa.

pesäpallo
Pesäpallon viuhka
Tomi Hänninen

Superpesiksestä ykköspesikseen pudonnut Lippo Pesis ei jatka toimintaansa. Ykköspesiksen sarjapaikka siirtyy Pesäpalloliiton johtokunnan päätöksellä Oulun Lippo Juniorit ry:lle.

Lippo Pesis kärsi pitkään talousvaikeuksista.

Oululaisten edustusjoukkueiden toimintaa pyörittämään on perustettu uusi osakeyhtiö Läpilyönti Oy, joka ottaa siipiensä suojiin Lippo Junioreiden miesten ykköspesisseuran. Pesäpalloliiton mukaan yhtiön suunnitelmissa on ollut myös Oulun Lipottarien naisten superpesisjoukkueen toiminnan pyörittäminen yhteistyössä yhdistysten kanssa.

Läpilyönti Oy ottaa vastatakseen erääntyviä maksuja ja palkkaturvan puolelta mahdollisia korvaamatta jääviä pelaajapalkkioita. Vastaavasta järjestelystä on pesäpallossa ennakkotapaus. Vuonna 2009 sarjapaikka myönnettiin Puijon Pesis ry:lle vastaavin ehdoin.

Päätös on merkittävä oululaisen pesäpallon kannalta. Lippo Junioreiden A-pojat ovat voiton päässä Suomen mestaruudesta ja B-pojat pelaavat pronssiottelussa.

– Päätös on todella merkittävä. Ilman ykköspesispaikkaa miesten edustustoiminta ja samalla junioreiden pelaajapolku olisivat hyvin todennäköisesti katkenneet täällä Oulussa. Silloin pelaajat olisivat joutuneet hakemaan pelipaikkaa muualta. Tämä päätös on tärkeä pohjoisen pesäpallon, junioripelaajien ja uskoakseni koko lajin kannalta, J-P Aarrekivi Oulun Lippo Junioreista totesi tiedotteessa.

Lue myös:

Nyt näyttää synkältä: Oulun Lipon velkasaneerausta ollaan pistämässä jäihin, konkurssi yhä todennäköisempi

Velkojat hyväksyivät Oulun Lipon pääsyn velkasaneeraukseen – myös kasvattajaseurakorvauksia rästissä

Pesäpalloliitto määräsi Oulun Lipolle sanktiomaksun puuttuvista kasvattajaseuramaksuista – uhkana sarjapaikan menettäminen

Oulun Lipon tanssi tulisilla hiilillä jatkuu – seura menettänyt kolme avainpelaajaa

Lähteet: Pesäpalloliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat