Suora

  • Mäkihypyn MC: Lahti, miesten kilpailu HS 130
  • Miesten HS 130, 2. kierros, Lahti
  • Urheilustudio 24.1.
  • Kitzbühel, miesten syöksylasku
  • Monte Carlo, koko kisan huippuhetket
  • Pernilla Böckermanin tie vastoinkäymisten kautta parrasvaloihin: Selkäkivut, kiusaaminen ja ilkeät kommentit eivät pysäyttäneet - nyt sometähti haluaa huipulle urheilijana
  • Rovaniemen osakilpailu
  • Äidin ja mummin teränjäljissä - Emmi Peltonen on taitoluistelija kolmannessa sukupolvessa
  • Urheiluruutu

Oululaisen pesäpallon uusi käänne hämmentää – Seuran pelastajaksi kaavailtua yhtiötä ei ole vielä olemassa

Oulussa puuhataan uutta yhtiötä, jotta Lipon pelit jatkuisivat ensi kaudella Ykköspesiksessä.

pesäpallo
YLE

Kuohunta Oulun Lipon ympärillä jatkuu. Ykköspesikseen pudonneen Lippo Pesiksen sarjapaikka siirtyy Pesäpalloliiton johtokunnan päätöksellä Oulun Lippo Juniorit ry:lle.

Pesäpalloliiton tiedotteen mukaan oululaisten edustusjoukkueiden toimintaa pyörittämään on perustettu uusi osakeyhtiö Läpilyönti Oy, joka ottaa siipiensä suojiin Lippo Junioreiden miesten ykköspesisseuran. Läpilyönti Oy ottaa vastatakseen erääntyviä maksuja ja palkkaturvan puolelta mahdollisia korvaamatta jääviä pelaajapalkkioita.

Vastaavasta järjestelystä löytyy yhdeksän vuoden takaa löytyy ennakkopäätös, kun Puijon Pesiksen kohdalla tehtiin täysin vastaava päätös.

Tiistaina aamupäivällä Läpilyönti Oy -nimistä osakeyhtiötä ei löytynyt kaupparekisteristä. Sitä ei siis ole vielä olemassa.

Superpesiksen markkinonti- ja viestintäjohtaja Jussi Pyysalo myöntää tiedotteessa olevan virheen, mutta hänen mukaansa sillä ei ole merkitystä onko yhtiö tässä vaiheessa rekisteröity vai ei.

– Tärkeintä on se, että lajin sisäiset maksut tulevat maksettua ja pelaajat saavat palkkionsa.

– Olen tavannut yhtiön taustahenkilöt ja tiedän mitä he hakevat. Kukaan heistä ei ole ollut Lipon vanhoja ongelmia rakentamassa, vaan päinvastoin tulisi uudenlaista näkemystä, Pyysalo sanoo.

Läpilyönti Oy:n taustalta löytyy neljä miestä, Mika Lähteenmäki, Topi Mettovaara, Jarmo Pikkuaho ja Kosti Lesonen. Lähteenmäki kommentoi Yle Urheilulle, että yhtiön perustaminen on rekisteröitymisprosessissa.

– Olemme odottaneet Superpesiksen päätöstä. Emme olisi laittaneet yhtiötä pystyyn, jos Lippo ei olisi saanut ykkössarjapaikkaa. Sain tiedon Pyysalolta eilen illalla, että esitys on mennyt johtokunnassa läpi. Emme muuten olisi tehneet osakeyhtiöllä mitään, Lähteenmäki sanoo.

Tällä hetkellä Kaupparekisterissä ei ole Läpilyönti Oy nimistä yhtiötä. Yle tarkisti myäs kaupparekisteristä, ettei sen nimisen yhtiön perustaminen ollut edes vireillä tiistaina aamupäivällä. Pari tuntia Yle Urheilun soiton jälkeen Läpilyönti Oy:n perustamissopimuksen oli allekirjoittanut kaksi osakasta. Myöhemmin alkuillasta Lähteenmäki viestitti kaikkien neljän osakkaan allekirjoittaneen yhtiön perustamissopimuksen.

Lähteenmäki kertoo Yle Urheilulle, että osakeyhtiötä on puuhattu jo alkukesästä lähtien. Lähteenmäen mukaan Pyysalo on ollut yhteydessä nelikkoon tiiviisti kesäkuusta lähtien, viime aikoina päivittäin.

Lähteenmäen mukaan osakeyhtiö on luvannut hoitaa sen osan pelaajapalkkoista, mitä palkkaturva ei hoida, kuitenkin enintään 20 000 euroa. Lisäksi yhtiö on luvannut hoitaa Superpesikselle Lipolta rästissä olevat 20 000 euroa. Muuten toiminnan pyörittämiseen tarvitaan yhteistyökumppaneita, joita Lähteenmäken mukaan on alettu hankkimaan. Toistaiseksi rahaa kassassa ei kuitenkaan vielä ole.

Lähteenmäki sanoo, että yhdeksän Lipon viime kauden pelaajaa on ilmaissut kiinnostuksensa pelata uudessa joukkueessa. Tavoitteena on nousu takaisin Superpesikseen kahdessa vuodessa.

– Yhdenkään pelaajan kanssa ei ole vielä tehty mitään sopimusneuvotteluita. Haluamme keskittyä ensin valmentaja- ja pelinjohtajakysymykseen, Lähteenmäki sanoo.

Lue myös:

Lippo Pesiksen sarjapaikka Oulun Lippo Junioreille, uusi osakeyhtiö pyörittämään toimintaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat