Sadevesi pilasi kotihallin parketin – Kouvolan koripallojoukkueet aloittavat kauden evakossa

Mansikka-ahon hallin käyttökielto vaikuttaa Kouvottarien ja Kouvojen harjoitteluun.

Korisliiga
Naisia pelaamassa koripalloa.
Tuula Aronen

Koripallojoukkue Kouvottaret joutuu aloittamaan Naisten Korisliiga -kautensa evakossa.

Mansikka-ahon urheiluhallissa Kouvolassa sattui sunnuntaina vesivahinko, ja sen korjaustöissä menee aikaa. Peliparketille tulvi viemäreitä pitkin sadevettä rankan sadekuuron seurauksena.

Parketti kastui noin sadan neliön alueelta. Lattiaa ryhdytään kuivattamaan perjantaina. Viikon kuluttua tehdään uudet kosteusmittaukset, joiden perusteella pystytään arvioimaan, kauanko lattian kuivumiseen ja korjaamiseen kuluu aikaa.

Vesivahinko liikuntahallissa
Rankkasateen vuoksi virtaama oli hetkellisesti niin raju, ettei sadevesijärjestelmä pystynyt vetämään kaikkea vettä ja sitä tulvi hallin parketille. Lisäksi hallin putkissa oli paikka paikoin vuosien saatossa kertyneitä tukoksia.Janna Hartonen

Kouvottarien kauden ensimmäinen kotipeli on lauantaina 6. lokakuuta. Seura on valmistautunut siihen, että ottelu pelataan Kuusankosken Urheilutalossa.

– Vaikutus on suuri. Emme harjoittele Kuusankoskella, joten meillä ei ole niin sanottua kotietua, Kouvottarien valmentaja Mika Hartonen sanoo.

Seura on varmistanut Koripalloliitosta, että halli kelpaa liiga-areenaksi. Sinne mahtuu kuitenkin esimerkiksi vähemmän katsojia kuin Mansikka-ahon halliin, joka vettää noin 1000 katsojaa.

Hartosen mukaan Mansikka-ahon käyttökielto vaikuttaa eniten juuri harjoitteluun.

– Joka päivä olemme eri paikassa harjoittelemassa ja salien kunto on hyvin vaihteleva. Vaikutus sarjaan valmistautumisessa on huomattava. Näin on kuitenkin nyt mentävä, Hartonen kommentoi.

Hän kuitenkin kiittää Kouvolan kaupungin liikuntatoimea ponnisteluista treenivuorojen löytämiseksi muista halleista.

Myös miesten ykkösdivisioonaa pelaavan Korikouvojen ensimmäinen kotiottelu siirretään pelattavaksi Kuusankoskella.

Kouvottarien tänään keskiviikkona pelattava harjoitusottelu pelataan jo Kuusankoskella.

Kouvojen tilanne vaakalaudalla

Myös Kouvojen miesten edustusjoukkueen mahdollisuudet pelata kotiareenallaan ovat vielä epäselvät.

Kouvot pelaa kauden ensimmäisen kotiottelunsa viikkoa Kouvottaria myöhemmin, 12. lokakuuta. Seura luottaa toistaiseksi siihen, että Helsinki Seagulls voidaan vastaanottaa kotiareenalla.

– Tässä nyt viikko katsotaan. Voimme tehdä päätöksiä nopeastikin, jos meille sanotaan, että tilanne hallilla on toivoton, eivätkä korjaustyöt näytä valmistuvan ajoissa, seuran toiminnanjohtaja Jari Hautala sanoo.

– Kouvojen ensimmäinen ottelu on siinä kriittisellä rajalla, että saadaanko kaikki korjaustyöt tehtyä, Kouvolan toimitilajohtaja Juha Jormanainen sanoo.

Miesten edustusjoukkueenkin vaihtoehto on se, että kotiottelu siirretään myös Kuusankoskelle. Siinä tapauksessa lippuja ei kuitenkaan päästäisi myymään kaikille halukkaille, koska jo pelkästään kausikortit ja yhteistyökumppaneille tarjotut liput täyttäisivät hallin.

Harjoitusohjelma on myös Kouvoilla mennyt uusiksi.

– Esimerkiksi amerikkalaiset vahvistuksemme ovat juuri saapuneet. Heidän kanssaan pitäisi päästä käymään pelikuvioita läpi. On sillä vaikutusta, jos osa näistä harjoituksista pitää tilojen puuttumisen vuoksi vaihtaa esimerkiksi kuntosaliharjoitteluksi, Hautala sanoo.

Seuran kannalta taloudelliset tappiot eivät ole suuret, jos vain Kouvottarien ja Korikouvojen ensimmäiset ottelut joudutaan pelaamaan Kuusankoskella. Sen sijaan jos Kouvojen ottelu joudutaan siirtämään pois Mansikka-aholta, puhutaan Hautalan mukaan jo suuremmista summista.

– Sitten jouduttaisiin neuvottelemaan jo yhteistyökumppaneiden kanssa. Eihän esimerkiksi lattiamainoksia saa siirrettyä muualle, Hautala sanoo.

Mansikka-ahon liikuntahalli suljettu
Mansikka-ahon urheiluhallin käyttökielto jatkuu toistaiseksi.Pyry Sarkiola / Yle
Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat