Suora

  • Elävä arkisto esittää

Kontinen ja Peers eivät ole vielä sopineet ensi kaudesta: "En ole soitellut kenellekään, eikä kukaan ole soitellut"

Henri Kontinen ja John Peers pelaavat seuraavaksi Tokiossa ja Shanghaissa.

urheilu
Kontinen ja Peers
AOP

Viime viikolla Davis Cup -nousua Kairossa järjestämässä ollut Henri Kontinen tapasi keskiviikkona Helsingissä suomalaismediaa. Kiireisellä tennistähdellä ei ollut aikaa henkilökohtaisiin haastatteluihin, mutta Kontisen ajatuksia menneestä ja tulevasta kuitenkin kuultiin.

Kontisen ja John Peersin nelinpelikausi ATP-kiertueella on kääntymässä kohti loppusuoraa. Kaksikon vuosi ei ole mennyt täysin kovien odotusten mukaan. Hyviäkin tuloksia on tullut, mutta kausi on sujunut vaihtelevasti. Varsinkin kevät oli vaikeaa aikaa.

– Massakaudesta lähtien on ollut hyvät fiilikset pelistä, Kontinen totesi.

Sekään ei ole aina näkynyt tuloksissa. Ranskan avoimissa tuli kauden selvästi paras Grand Slam -tulos eli puolivälieräpaikka. Queen's Clubin perinteisen ruohoturnauksen kaksikko voitti, samoin Toronton Masters-turnauksen. Toisaalta Wimbledonissa turnaus päättyi niukkaan tappioon avauskierroksella ja US Openissa yhtä niukkaan toisen kierroksen tappioon.

Maailmanlistalla Kontinen on tällä hetkellä kahdeksantena ja Peers seitsemäntenä. Yksi iso tavoite kaudessa on aina ATP-finaaliturnaus Lontoossa, jonne pääsee kauden kahdeksan parasta paria. Parien listalla kaksíkko on kymmenentenä, mutta mahdollisuudet päästä Lontooseen ovat hyvät. Mike Bryan on kaksikon edellä kahden eri parin kanssa, ja lisäksi Alexander Peya on mahdollisesti koko loppukauden loukkaantuneena.

Käytännössä Kontinen/Peers on ehkä siis nyt jo kahdeksantena. Lisäksi loppukausi on ollut heille perinteisesti hyvä. Kontisen tie voi siis hyvinkin viedä kauden päätteeksi Lontooseen, josta hänellä on paljon hyviä muistoja. Kaksikko on voittanut turnauksen kahtena viime vuonna.

Seuraavaksi ovat kuitenkin jälleen edessä Aasian turnaukset. Tällä kertaa suomalais-australialainen kaksikko pelaa lokakuun ensimmäisellä viikolla Pekingin sijaan Tokiossa ja seuraavalla viikolla Shanghain Masters-turnauksessa, jossa he juhlivat voittoa viime vuonna.

Shanghain jälkeen suomalaisyleisöllä on jälleen mahdollisuus nähdä Kontinen ja Peers Helsingin Talissa, kun he saapuvat viime syksyn tapaan pelaamaan Tennisliigaa lokakuun puolenvälin jälkeen. Tällä kertaa mukaan tulevat myös kaksinkertaiset Grand Slam -voittajat Jean-Julien Rojer ja Horia Tecau. Hollantilainen Rojer ja romanialainen Tecau voittivat Wimbledonin 2015 ja US Openin 2017.

– John viihtyi täällä niin hyvin, että hän kysyi tehdäänkö sama uudestaan. Rojeria ja Tecauta ei ollut niin helppo saada mukaan, koska samalla viikolla pelataan Tukholman turnaus. Heidän tulonsakin saatiin kuitenkin sovittua, Kontinen kertoi.

Tässä vaiheessa kautta alkaa myös olla jo kiinnostusta siihen, jatkavatko Kontinen ja Peers yhteistyötään myös ensi kaudella. Kontisen mukaan asiasta ei ole vielä sovittu, mutta viitteitä muuhunkaan suuntaan ei ole ollut.

– En ole soitellut kenellekään, eikä kukaan ole soitellut, Kontinen sanoi.

Lue myös:

Kapteenin roolista innostunut Jarkko Nieminen on luotsannut nuoren ryhmänsä huippuiskuun – Suomen tennisnousu varmistui kamppailussa, jossa vastustajan oksennustauko oli kääntää pelin

Tennismiehet nousivat pykälää ylemmäs Davis Cupissa – Jarkko Nieminen: "Olen erittäin ylpeä joukkueen jokaisesta pelaajasta"

Kontisen ja Peersin taival päätökseen Yhdysvaltain avoimissa

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat