1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ratsastus

Juulia Jyläs aloitti lupaavasti MM-esteillä: "Huominen on varmasti meille parempi"

Estekisa starttasi aikaratsastusluokalla. Jyläs ja ratsu Finishing Touch Wareslage aloittivat yhdellä pudotuksella.

Juulia Jyläs arkistokuvassa vuodelta 2017. Kuva: SRL / Sonja Holma

Ratsastuksen MM-kisojen estekisa saatiin Tryonin helteessä vauhtiin aikaratsastusluokalla. Suomen Juulia Jyläs ja ratsunsa Finishing Touch Wareslage aloittivat urakkansa lupaavasti yhdellä pudotuksella.

Ratsu "Fini" kävi aika kuumana radalla, ja Jyläs sai tehdä täyden työn jarrutellessaan esteille oikeaan ponnistuspaikkaan.

– Vesiesteen jälkeen Fini tuli aika vahvaksi, ja sen jälkeen kaarre muuriesteelle ei ollut täydellinen. Tulin liian lähelle ja askeleet eivät sitten osuneet sarjaesteelle, Jyläs kertoo.

Aikaluokassa virheet muutetaan sekunneiksi, ja erot ovat todella pieniä. Kaikkiaan kisaan starttaa peräti 124 ratsukkoa. Huomisen luokan jälkeen 10 parasta joukkuetta/60 ratsukkoa jatkaa perjantaille, ja siitä edelleen pudotuspelinä viikonlopun mitalitaisteluihin.

– Toki pudotus harmittaa, mutta olen tyytyväinen. Tämä aikaluokka on meille haastavin osuus ja hevonen on aika fanaattinen aina ensimmäisen päivän. Huominen on varmasti meille parempi, kun herra on rauhoittunut ja saan vähän ohjatakin, Jyläs mietti.

Lue myös:

Juulia Jyläs ja Fini eivät esteitä pelkää – suomalaisratsukko huippukunnossa MM-kisoihin

Jaana Kivimäki pettyi MM-areenalla, verryttely vei mehut hevosesta

Sari, Minna ja Ari ovat näkymättömiä sankareita – kun suomalainen jostain innostuu, ei työnteosta tarvitse edes palkkaa, siitä voi vaikka maksaa itse