1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Juulia Jyläksen tie MM-esteillä päättyi pettymyksen kyyneliin

Ratsastuksen MM-kisojen esteratsastuksen lupaavasti yhdellä puomin pudotuksella keskiviikkona avannut Suomen Juulia Jyläs joutui pettymään torstain toisessa luokassa.

Kuva: Laura Laakso

Juulia Jyläs ja ratsunsa Finishing Touch Wareslage keräsivät vaativalta radalta 21 virhepistettä, ja putosivat kokonaiskilpailun häntäkastiin.

– En olisi odottanut tällaista rataa. Verryttelyssä Fini tuntui tosi hyvältä, ja rata lähti myös hyvin liikkeelle. Sitten tapahtui jotain, joka oli minullekin täysi yllätys. En oikeastaan vieläkään tiedä mikä meni pieleen, todella pettynyt Jyläs mietti suorituksensa jälkeen, ja pyyhki harmituksen kyyneliä silmistään.

Suomalaisratsukko eteni kisassa lupaavasti aina sarjaesteelle neljä asti, jonka B osa meni rimaa hipoen puhtaasti. Sen jälkeen alkoivat kuitenkin ongelmat, ja virhepisteitä merkattiin viideltä eri esteeltä. Yksi näistä oli vesieste.

– Vedellä jäin 10 senttiä liian kauas, eikä hyppy riittänyt, vaikka yritin vielä viime hetkillä antaa vähän vauhtia. Ja esteen jälkeen Fini olikin sitten taas vähän vahva. Rata oli todella tekninen ja pitkä, ja vaikeita linjoja riitti loppuun saakka. Muut ratsastajat ja hevoset menevät viiden tähden kisoja viikoittain, mulla ei ole kokemusta tällä kaudella kuin yhdestä, eli takamatkalta lähdettiin. Ehkä sekin näkyi tänään, Jyläs tuumi.

Vain 60 parasta ratsukkoa jatkaa kilpailua viikonlopulle. Sinne suomalaisella ei ole enää asiaa, vaikka kilpailu on vielä kesken.