Suora

  • Urheilukierros
  • Boulderoinnin SM-kisat
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - CHN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - JPN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Puoli vuotta sitten seurapomo marssi kentälle uhkailemaan ase vyöllään – nyt samassa kamppailussa oikeutta jakaa suomalaiskolmikko: ”Menee tähänastisen uran huippuhetkiin”

Mattias Gestranius, Mikko Alakare ja Riku Vihreävuori tuomitsevat Kreikan jalkapalloliigassa ottelun, jolla on erittäin kuuma historia.

jalkapallo
Mattias Gestranius
Mattias GestraniusAOP/imago sport

Suomalainen erotuomarikolmikko Mattias Gestranius, Mikko Alakare ja Riku Vihreävuori ovat saaneet mielenkiintoisen pestin.

He tuomitsevat sunnuntaina Kreikan liigan huippukamppailun PAOK Thessalonikin ja AEK Ateenan välillä.

Suomalaiset joutuvat kovaan paikkaan, sillä joukkueiden kamppailuilla on lähimenneisyydestä rajuja muistoja. Viime maaliskuussa joukkueiden kohdatessa PAOK:n kreikkalais-venäläinen omistaja ja puheenjohtaja Ivan Savvidis marssi kentälle ase vyöllään.

Savvidis meni keskustelemaan tuomarin kanssa sen jälkeen, kun PAOK:lta oli hylätty maali paitsiona ottelun lisäajalla. Savvidiksella vyöltä paistoi asekotelo, ja pistoolin kahva oli näkyvillä.

Ottelu keskeytettiin, kun episodin jälkeen PAOK:n maali hyväksyttiin. Sillä osumalla PAOK olisi voittanut 1–0. Mutta AEK:n pelaajat poistuivat kentältä vedoten turvallisuuteen. Myöhemmin Kreikan poliisi pidätti Savvidiksen. Kreikan kulttuuri- ja urheiluministeriö keskeytti liigan viikoiksi.

Päätuomarina toimiva Gestranius on kuitenkin todella tyytyväinen lähtiessään matkaan.

– On sanottava, että tämä menee kyllä tähänastisen uran huippukohtiin. Jokainen voi ajatella sitä tunnetta ja intensiteettiä, mikä sunnuntaina stadionilla vallitsee. Jalkapalloihmiset varmasti muistavat samaisen ottelun viime keväältä ikävine tapahtumineen, Gestranius toteaa Palloliiton verkkosivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

Suomalaisten matkan taustalla on Kreikan jalkapalloliiton päätös ottaa ulkomaalaiset tuomarit korkean uhkan otteluihin. Kreikan erotuomaripäällikkö Vitor Melo Pereira puolestaan vieraili kouluttajana suomalaisten erotuomareiden harjoitusleirillä Espanjassa.

Pereira oli Palloliiton erotuomaripäällikön Jouni Hyytiän mukaan vakuuttunut suomalaiserotuomareiden tasosta.

– Nyt Kreikassa ovat kuitenkin uudet henkilöt vastuussa muun muassa erotuomareista ja tämä määräys, jos mikä, on hyvä osoitus siitä, että Kreikan jalkapallossa on tapahtunut, ja tapahtuu oikeita asioita. Suomalaisella erotuomariosaamisella uskon, että pärjäämme ja pystymme olemaan luottamuksen arvoisia, Gestranius jatkaa vielä huippumahdollisuudestaan.

Lue lisää:

PAOK Thessalonikin puheenjohtaja marssi kentälle aseen kanssa – liiga keskeytetty toistaiseksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat