Suora

  • Jääkiekon U18 MM, Suomi - Sveitsi
  • Jääkiekon U18 MM: FIN - SUI
  • Jääkiekkokierros
  • Salibandyliiga, naisten 1. loppuottelu SB Pro - PSS

Palloliitto vie HJK–FC Inter -pelin tapahtumat poliisin tutkittavaksi – myös kahden muun ottelun vedonlyöntikäyttäytymistä tutkittu

2. syyskuuta pelatun Veikkausliigan ottelun HJK–FC Inter tapahtumat poikivat poliisitutkinnan.

Veikkausliiga
Jalkapallo yleiskuva
Kuvituskuva.Valtteri Välimäki/Yle

Palloliitto tiedottaa verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun), että 2. syyskuuta pelatun Veikkausliigan ottelun HJK–FC Inter mahdollinen tulosmanipulaatio viedään poliisitutkintaan. Palloliitto sai viime perjantaina 14. syyskuuta. Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK:n selvityksen asiaan liittyen.

Palloliiton mukaan SUEK:n selvityksessä on tutkittu myös vedonlyöntikäyttäytymistä 2. kesäkuuta pelatussa IFK Mariehamn–FC Inter sekä 4. heinäkuuta pelatussa VPS–TPS-ottelussa.

HJK:n ja FC Interin ottelusta tutkittavaa asiaa ei ole virallisesti eritelty, mutta ottelun lopulla turkulaisten ghanalaispuolustaja Abdoulie Mansally antoi useita outoja harhasyöttöjä, joista viimeinen johti HJK:n kolmanteen maaliin.

Palloliitto kertoo, että poliisitutkinnalle on tarvetta, jotta kaikki tutkinnassa esiin tulleet tapahtumat saadaan selvitettyä mahdollisimman seikkaperäisesti ja asiaan liittyvien henkilöiden oikeusturva taattua mahdollisimman hyvin.

– Nyt on käytännössä tehty se, mitä voidaan ilman poliisia. Tarvitsemme vielä lisätietoa ja poliisi on se oikea ammattimainen taho, joka ne tiedot voi saada ja sitä kautta voidaan saada lopullinen selvyys asiaan, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande sanoi Yle Urheilulle.

Palloliitto ei käsittele asiaa omassa kurinpidossaan sinä aikana, kun se on poliisin käsittelyssä.

Lue myös:

Veikkausliigan tulosmanipulaatiotutkinta halutaan valmiiksi tällä viikolla: ”Molemmat vaihtoehdot ovat mahdollisia”

Veikkausliigan tulosmanipulaatioepäilyt pyritään selvittämään mahdollisimman pian – "Vedonlyöntitiedot ovat avainasemassa"

IL: Palloliitto käynnisti tulosmanipulaatiotutkinnan HJK–FC Inter -ottelun tapahtumista

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat