Suora

  • Uinnin MM
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Tim Sparvin viimeinen mahdollisuus: "Juoksen alasti torilla jos pääsemme EM-kisoihin"
  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu

SUL:n valmennusjohtaja vaihtuu – Jorma Kemppainen muihin tehtäviin liitossa, ei kommentoi muutosta

Jorma Kemppainen siirtyy Suomen Urheiluliitossa muihin valmennustehtäviin.

yleisurheilu
Jorma Kemppainen
Jussi Saarinen / AOP

Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja vaihtuu. Jorma Kemppainen luopuu tehtävästä ja siirtyy muihin valmennustehtäviin liitossa, kertoo SUL:n tiedote.

Kemppainen on työskennellyt Suomen Urheiluliiton valmennusjohtajana vuodesta 2012. Sitä ennen hän on ollut liitossa pika- ja aitajuoksujen sekä hyppyjen lajipäällikkönä.

– Kemppainen tuli valmennusjohtajan tehtävään haastavassa tilanteessa Helsingin EM-kisojen jälkeen. Valmennusjohtajakaudellaan hän on johtanut monia merkittäviä uudistuksia. On hyvä, että Kemppaisen kokemus liiton käytettävissä myös jatkossa, sanoo SUL:n puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi toteaa tiedotteessa.

SUL käynnistää välittömästi avoimen haun uuden valmennusjohtajan tehtävään.

– Uusi henkilö tehtävään valitaan syksyn aikana, Harmaakorpi sanoo.

Yle tavoitti Jorma Kemppaisen, joka ei halunnut kommentoida asiaa.

Suomen yleisurheilu ollut kohujen keskellä

Suomen yleisurheilu oli menneellä kaudella kovassa pyörityksessä.

Berliinin EM-kisat olivat karvas pettymys. Suomi jäi kisoissa ensimmäistä kertaa mitalitta sitten vuoden 1966. Nolla mitalia ja kolme pistesijaa on Suomen yleisurheilumaajoukkueen historian huonoin tulos EM-kisoissa. SUL asetti Suomen joukkueelle kisoihin tavoitteeksi kolmesta neljään mitalia, vaikka etukäteen Suomen joukkueessa ei ollut yhtään selkeää mitalisuosikkia.

Suurimpana kritiikin kohteena huonosta menestyksestä on ollut valmennusjohtaja Kemppainen. Kemppainen sanoi EM-kisojen jälkeen, että kisoihin valmistautumisessa on tehty virheitä. Hän myös sanoi kantavansa vastuun virheistä joukkueen valmennusjohtajana.

Useat Suomen joukkueen urheilijat avautuivat muun muassa huonosta joukkuehengestä EM-kisojen aikana, ja sanoivat sen olevan yksi suurista syistä huonon menestyksen takana. Kemppaisen näkemyksen mukaan Suomen joukkueessa kuitenkin vallitsi hyvä ilmapiiri.

Isoksi puheenaiheeksi nousivat myös paraurheilijoiden arvokisamatkojen omavastuut. Berliinin EM-kisoihin matkustaneet paraurheilijat joutuivat maksamaan kisamatkasta 900 euron omavastuun. SUL maksoi omavastuuosuuden takaisin, jos urheilija sai mitalin. Kohun myötä paraurheilijoiden yhteistyökumppani maksoi mitalitta jääneiden urheilijoiden omavastuuosuudet.

Lue myös:

Suomen Urheiluliiton valmennuspomo Berliinin EM-pettymyksestä: "En aio olla kehityksen este"

Urheiluliiton johto vastasi Mäkelän kritiikkiin: ”Totta kai meillä on varmasti ongelmia”

SUL:n toimitusjohtaja toivoo rauhallista analyysiä historiallisen huonoista EM-kisoista – valmennusjohtaja Kemppaisen asema puntaroidaan syksyllä

SUL-pomo Kemppainen selittää parayleisurheilijoiden omavastuuta tasavertaisuudella: "Kustannukset vammattomiin verrattuna huomattavan suuret"

Jatkaako Jorma Kemppainen valmennusjohtajana? – "Se ei ole aina ihan omista haluista kiinni"

Entinen kymmenottelijahuippu ja nuori tohtori on jo käärinyt hihat, haluaa nyt SUL:n puheenjohtajaksi – "Epäkohtiin täytyy puuttua vakavasti"

Suomalaiset yleisurheilijat kaipaavat muutosta maajoukkueen ilmapiiriin: "Olen todella huolissani"

Päivitetty kello 15.07. Yle tavoitti Jorma Kemppaisen, joka ei halunnut kommentoida asiaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat