Suora

  • Jääkiekon U18 MM: FIN - SUI
  • Jääkiekon U18 MM, Suomi - Sveitsi
  • Jääkiekkokierros
  • Salibandyliiga, naisten 1. loppuottelu SB Pro - PSS

Tätä odotettiin – Perrin rikkoi ensimmäisenä ulkomaalaispelaajana 500 pisteen rajan SM-liigassa

Eric Perrin - SM-liigan kaikkien aikojen tehokkain ulkomaalaispelaaja - on saavuttanut merkittävän rajapyykin perjantaina.

urheilu
Katso Eric Perrinin juhlailta - 500 tehopisteen raja rikki komeasti
Katso Eric Perrinin juhlailta - 500 tehopisteen raja rikki komeasti

KalPa-ottelun ensimmäisessä erässä JYPin hyökkääjä Éric Perrin lähetti tarkalla pystysyötöllään Juha-Pekka Hytösen karkumatkalle ja maalintekoon. Ajassa 13.06 syntynyt osuma toi JYPin kamppailussa 1-1:een kotiyleisön iloksi.

Perrinille tehomerkintä oli liigauran 500:s. Hän rikkoi ensimmäisenä ulkomaalaispelaajana rajapyykin SM-liigassa. Sympaattisen ja taitavan kanadalaishyökkääjän peliuran päätepiste on JYP, jossa kanadalainen on pelannut uransa parhaat ja ikimuistoisimmat vuodet Suomessa.

Perrin ei pelkästään ylittänyt 500 pistettä, vaan harppasi illan tehoilla 2+1 rajan yli. Illan päätteeksi. 2000-luvulla SM-liigauransa aloittanut Perrin on koonnut pelaamissaan 591 liigaottelussa tehopistet 177+325=502. Perrinin siivittämänä JYP katoi sitkeän KalPan 4-3-voittolaukauskisassa.

– Tämä on upea rajapyykki. Tämä näyttää ainakin sen, kuinka pitkään olen ollut tässä sarjassa. Aina olen saanut pelata hienoissa joukkueissa ja upeiden joukkuekavereiden kanssa, kolmen TPS-vuoden jälkeen hurrikaanipaitaan palannut Perrin sanoi STT:lle.

Kahdennentoista SM-liigakautensa aloittanut Perrin on ollut kova tuloksentekijä jokaisella liigakaudellaan. Marraskuussa 43-vuotta täyttävä Perrin on pelannut SM-liigaurallaan kaikkiaan viidessä eri seurassa; JYPin lisäksi myös Jokereissa, Ässissä, HPK:ssa ja TPS:ssa.

JYP-KalPa -ottelun tilastot täältä

Yksi suurimmista hyvästelee liigakaukalot, mutta sitä ennen on ainakin yksi suuri virstanpylväs vielä ohitettavana – Eric Perrin aikoo ottaa kaiken rakastamastaan lajista irti ja sitten on "takaisinmaksun aika"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat