1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ratsastus

Esteratsastuksen joukkuekulta ratkesi vasta uusinnan jälkeen

USA:n ankkuri McLain Ward joutui yrittämään kaikkensa tuodakseen maalleen kultaa.

McLain Ward juhlii joukkuekisan voittoa. Kuva: AOP

Esteratsastuksen joukkueiden maailmanmestaruudesta jouduttiin käymään uusinta perjantaina USA:n Tryonissa. USA ja Ruotsi päätyivät kolmen päivän kilpailun jälkeen tasatulokseen 20,59, joten kulta- ja hopeamitaleiden kohtalo ratkaistiin jännittävässä uusinnassa.

Ensimmäisenä radalle lähti Ruotsin Henrik Eckermann – Toveks Mary Lou, joka teki nopean nollatuloksen. USA:n Devin Ryan ja Eddie Blue teki myös virheettömän radan 1,8 sekuntia hitaammalla ajalla.

Ruotsin Malin Baryard-Johnson ja Indiana pudottivat viimeisen esteen, kun kaarre sille meni pitkäksi. USA:n Adrienne Sternlich otti myös yhden pudotuksen Christallinella.

Tilanne oli virhepisteiden suhteen tasan, kun kolmannet ratsastajat lähtivät radalle. Ruotsin Fredrik Jönsson teki nollaradan Cold Playlla ja USA:n Laura Kraut teki Zeremoniella nopean nollaradan nostaen USA:n johtoon ennen joukkueiden viimeisiä ratsastajia.

Ruotsin Peder Fredricson ja Christian K ottivat kovia riskejä ja hyppäsivät viimeisen esteen täysvinosta. Tuloksena oli nollarata. USA:n ankkuri McLain Ward joutui yrittämään kaikkensa tuodakseen maalleen kultaa. Hän oli lopulta Clinta-hevosellaan uusinnan nopein ja varmisti voiton USA:n joukkueelle.

Pronssi ratkesi jo ennen uusintaa Saksalle, kahden päivän jälkeen johdossa ollut Sveitsi jäi neljänneksi.

Esteratsastuksen henkilökohtainen finaali ratkeaa sunnuntaina.

Lue myös:

Suomen pararatsastajien joukkue kymmenes MM-kilpailussa

Ruotsilla kulkee MM-esteillä – yllättäjän taustatukena suomalainen MM-mitalisti