Hyppää sisältöön

Kivimäen neljäs tila kruunasi pararatsastajien lauantain

Pararatsastajien joukkue päätti urakkansa USA:n Tryonissa hienosti. Kaikki kolme ratsastajaa pääsivät finaaliin, ja Jaana Kivimäki oli Legolasillaan omassa ryhmässään neljäs.

Kuva: SRL / Sonja Holma

Jaana Kivimäki ratsasti Legolasilla ryhmässä II tuloksen 67,947 prosenttia. Se riitti tälläkin kertaa hienoon neljänteen tilaan.

- Laitoin kaiken peliin ja se kannatti! Pieniä rikkeitä tuli, ja niistä rokotetaan ankarasti, mutta hevonen tuntui todella hyvältä. Kärkeen emme vielä pääse, mutta noilla kärkiratsukoilla on takanaan monen vuoden yhteistyö, minulla ja Legolasilla on takana vasta muutama yhteinen kuukausi.

Pia Reitti ja Supremo pääsivät varasijalta mukaan vapaaohjelmaan. Kahdeksanneksi sijoittunut ratsukko sai tuloksen 66,655 prosenttia.

–- Ohjelmaan tuli muutama kallis rike. Ensimmäiseen keskiraviin tuli rikko ja pakolliset laukka – ravi – laukka -siirtymiset saisivat olla sujuvampia. Toisen keskilaukan kiinniottoon tuli myös ristilaukka-askeleita, Pia harmitteli.

Katja Karjalainen ja Dr. Doolittle lähtivät radalle oman ryhmänsä kolmantena ratsukkona. Katjan ohjelma sujui hyvin siihen asti, kunnes Dr. Doolittle säikähti B-tuomarin kopista tullutta äkillistä ääntä.

– Avustajani Noora Nyberg sanoi, että tuomari kyllä huomasi tehneensä virheen ja laittoi kädet hetkeksi kasvoilleen, mutta vahinko oli jo tapahtunut. Että voikin olla huono tuuri!

Muilta osin Katjan ohjelma onnistui hienosti, mutta totta kai yksi katkos vaikutti kaikkien tuomareiden pisteisiin - ja tulos tippui kahdeksanneksi. – En ole koskaan saanut vapaaohjelmasta näin huonoja pisteitä. Se on ollut yleensä vahvin alueeni.

Sunnuntaina on MM-ratsastuksen päätöspäivä, jolloin ohjelmassa on nelivaljakoiden tarkkuusajo ja esteratsastuksen henkilökohtainen finaali.

Vuoden 2019 alusta käynnistyy henkilökohtainen paralympiaranking, joka päättyy 31.1.2020. Sen perusteella on mahdollisuus saada paikka Tokion paralympialaisiin.