Messi teki historiaa ja maalin – vajaamiehiselle Barcelonalle shokkitasapeli

FC Barcelona ei pystynyt päihittämään kotiyleisönsä edessä Gironaa, joka venyi La Ligan myöhäispelissä 2-2-tasapeliin.

Gerard Pique ja Lionel Messi juhlivat Barcelonan 2-2-tasoitusta. Kuva: AOP

FC Barcelonan puhdas tili tärveltyi La Ligassa, kun urhea Girona venyi Camp Noulla. Sitä ei olisi moni uskonut siinä vaiheessa, kun Lionel Messi oli siirtänyt katalonialaisseuran 1-0-johtoon 19. minuutilla. Messille maali oli kahdeksas viimeiseen kuuteen ottelun.

Messi teki ottelussa myös historiaa, sillä hänestä tuli sunnuntaina Espanjan pääsarjassa eniten otteluita pelannut ulkomaalaispelaaja. Messi pelasi uransa 423. kamppailun ohittaen samalla brasilialaisen, entisen seurakaverin Dani Alvesin.

Kotijoukkue joutui pelaamaan viimeiset 55 minuuttia kymmenellä pelaajalla, kun ensimmäistä kertaa liigaottelun avauksessa ollut ranskalaispuolustaja Clement Lenglet sai reilun puolen tunnin jälkeen suoran punaisen kortin iskettyään olkapäällään Gironan Pere Ponsia kasvoihin.

Girona tarttui saamaansa oljenkorteen. Uruguaylainen kärkimies Cristhian Stuani tasoitti ensin numerot 1-1:een juuri ennen taukoa ja viimeisteli sen jälkeen vieraiden 2-1-johto-osuman mittelön 51. minuutilla.

Barcelonan takaa-ajo tuotti vain yhden maalin. Barcelonan kummassakin takaiskussa säheltänyt Gerard Pique oli monessa mukana. Yhden vastustajan huippupaikan Pique pelasti omalta maaliviivalta ja viimeisteli 2-2-tasoituksen 63. minuutilla. Tämä jäi lopulta ainoaksi kotijoukkuen ilonaiheeksi toisella puoliskolla.

Sarjassa kuudentena komeileva Girona puolusti rautaisesti tasapeliä, ja Barcelona joutui hakemaan ratkaisuja lähinnä kaukolaukauksilla, joilla ei enää maalivahti Bonoa yllätetty.

Yllättävän kotitasapelin jälkeen Barcelona johtaa sarjaa enää maalieron (16-5) turvin. Real Madrid (12-3) on nyt myös samassa pistemäärässä eli kolmessatoista. Kummatkin ovat pelanneet viisi kamppailua.