UEFA palkitsi HJK:n seuratyön – ”Tekemämme työ kantaa hedelmää”

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on palkinnut Helsingin Jalkapalloklubin kultaisella palkinnolla parhaasta seuratyöstä. Erityisesti kiitosta sai työ lasten parissa.

urheilu
Tyttöjä jalkapallotreeneissä.
Antti Lähteenmäki / Yle

UEFA palkitsi HJK:n siitä, että seura tarjoaa toimintaa kaikille kolmivuotiaista lähtien. Seuran pelaajamäärä on aktiivisen toiminnan ansiosta kasvanut yli 600 pelaajalla kolmessa vuodessa. HJK:n riveissä pelaa nyt yli 3100 rekisteröitynyttä pelaajaa. Lisäksi seuran jalkapallokouluissa käy yli tuhat lasta ja iltapäivätoimintaan osallistuu 500 tyttöä ja poikaa.

HJK:n puheenjohtaja Kai Koskinen vastaanotti palkinnon Grassroots Awards-tilaisuudessa UEFA:n puheenjohtajalta Aleksander Čeferiniltä Nyonissa. Čeferin tähdensi tilaisuudessa grassroots-toiminnan merkitystä lajille ja koko yhteiskunnalle.

– Haluan onnitella HJK:ta seuran fantastisesta työstä grassroots-tasolla. Heidän työnsä avulla pojat ja tytöt ikään ja kykyihin katsomatta saavat mahdollisuuden pelata jalkapalloa ja tilaisuuden oppia rakastamaan lajia sekä saamaan ystäviä ja elämään aktiivista ja terveellistä elämää.

– Tämä on hieno kunnianosoitus meille ja arvostamme sitä suuresti. Meille on tärkeä tiedostaa se, että tekemämme työ kantaa hedelmää, Koskinen sanoi tilaisuusdessa.

UEFA Grassroots Awards -palkinnot on jaettu vuosittain vuodesta 2010 lähtien. Palkinnot jaetaan parhaalle johtajalle, parhaalle seuralle ja parhaalle projektille.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat