Suora

  • Urheiluruutu

UEFA palkitsi HJK:n seuratyön – ”Tekemämme työ kantaa hedelmää”

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on palkinnut Helsingin Jalkapalloklubin kultaisella palkinnolla parhaasta seuratyöstä. Erityisesti kiitosta sai työ lasten parissa.

urheilu
Tyttöjä jalkapallotreeneissä.
Antti Lähteenmäki / Yle

UEFA palkitsi HJK:n siitä, että seura tarjoaa toimintaa kaikille kolmivuotiaista lähtien. Seuran pelaajamäärä on aktiivisen toiminnan ansiosta kasvanut yli 600 pelaajalla kolmessa vuodessa. HJK:n riveissä pelaa nyt yli 3100 rekisteröitynyttä pelaajaa. Lisäksi seuran jalkapallokouluissa käy yli tuhat lasta ja iltapäivätoimintaan osallistuu 500 tyttöä ja poikaa.

HJK:n puheenjohtaja Kai Koskinen vastaanotti palkinnon Grassroots Awards-tilaisuudessa UEFA:n puheenjohtajalta Aleksander Čeferiniltä Nyonissa. Čeferin tähdensi tilaisuudessa grassroots-toiminnan merkitystä lajille ja koko yhteiskunnalle.

– Haluan onnitella HJK:ta seuran fantastisesta työstä grassroots-tasolla. Heidän työnsä avulla pojat ja tytöt ikään ja kykyihin katsomatta saavat mahdollisuuden pelata jalkapalloa ja tilaisuuden oppia rakastamaan lajia sekä saamaan ystäviä ja elämään aktiivista ja terveellistä elämää.

– Tämä on hieno kunnianosoitus meille ja arvostamme sitä suuresti. Meille on tärkeä tiedostaa se, että tekemämme työ kantaa hedelmää, Koskinen sanoi tilaisuusdessa.

UEFA Grassroots Awards -palkinnot on jaettu vuosittain vuodesta 2010 lähtien. Palkinnot jaetaan parhaalle johtajalle, parhaalle seuralle ja parhaalle projektille.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat