Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Passitus farmiin NHL-kauden alla oli Eeli Tolvaselle valtava pettymys: "Ottaa päähän todella paljon"

19-vuotias hyökkääjä kokee, että harjoituspelien tehottomuudesta huolimatta kyvyt pelata NHL:ssä ovat olemassa.

NHL
Eeli Tolvanen
Eeli Tolvanen lähtee hakemaan kauteen vauhtia AHL-seura Milwaukee Admiralsista.AOP

NASHVILLE. Eeli Tolvasen, 19, uran ensimmäisen täyden NHL-kauden alku ei käynnistynyt lainkaan suunnitellulla tavalla. Nashville Predators lähetti nuoren suomalaishyökkääjän seuran harjoitusleiriltä AHL-joukkueeseen Milwaukee Admiralsiin.

Tolvanen sai tiedon AHL-komennuksestaan keskiviikon jääharjoituksen jälkeen. Nuoren suomalaisen tunnelmat olivat tiedon jälkeen Yle Urheilun haastattelussa todella apeat.

– Eihän tuollaista tietoa halua koskaan kuulla. Nyt sinne kuitenkin lähdetään ja toivottavasti saan pelata siellä paljon ja sitä kautta pääsisin mahdollisimman nopeasti takaisin NHL-joukkueeseen, Tolvanen valotti tuoreita tuntojaan Nashvillessä.

– Kyllä tämä ottaa päähän todella paljon. Kaikki sujui tähän asti helposti ja nyt sitten edessä on aivan uusi startti.

Seuran johto ei perustellut päätöstä Tolvaselle sen ihmeemmin.

– He sanoivat, että joukkue on täynnä ja on kehityttävä. Nashvillessä on todella kova nippu pelaajia, eikä tänne ole lainkaan helppo tulla ja ottaa pelipaikka. Se on varmasti yksi syy tähän, eikä joukkue ole juurikaan muuttunut viime kaudesta, hän arvioi.

Vuoden takainen Nashvillen ykkösvaraus saapui seuran harjoitusleirille todella kovin odotuksin. Tolvasella oli takanaan huippukausi KHL:ssä ja nuori hyökkääjä panosti koko kesän saavuttaakseen vakiopaikan joukkueessa jo harjoitusleirin aikana.

– Olin todella toiveikas ja tätä varten harjoiteltiin koko kesä, jotta saisin itseni sellaiseen kuntoon, että pystyisin pelaamaan täällä.

Tolvanen ei osaa arvioida omia otteitaan vielä meneillään olevalla Nashvillen harjoitusleirillä.

– Totta kai sitä yrittää laittaa parastaan koko ajan kun mennään jäälle. Täällä pikkutarkkuus joka asiassa on aina pinnalla.

Suomalaishyökkääjä olisi omasta mielestään ollut valmis osaamisensa puolesta aloittamaan NHL-kautensa Nashvillessä.

– Veikkaan, että minulla olisi ollut mahdollisuudet pelata, vaikka pari harjoituspeliä menikin hieman huonosti. Muutama peli meni sen sijaan hyvin ja pystyin väläyttelemään, vaikka ei tullut tehoja. Se on varmasti yksi syy tähän, että kausi alkaa AHL:ssä.

Tolvanen matkusti Milwaukeen riveihin keskiviikkoiltana. Nashville Predators tiedottaa Tolvasen farmikomennuksesta torstain aikana.

Lue myös:

Otteet kauteen valmistavissa otteluissa eivät vakuuttaneet – Eeli Tolvanen passitettiin farmiin

Anaheim Ducksille jättimäinen menetys kauden alla – Corey Perry sivussa viisi kuukautta polvivamman vuoksi

Roope Hintz on ihastuttanut Dallas Starsin harjoitusleirillä pelitaidoillaan ja saanut päävalmentajan kateelliseksi hiuspehkostaan: "Olen valmis pelaamaan NHL:ssä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat