Suora

  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen pudotuspelit
  • Miesten viesti, Anterselva
  • Urheilustudio 22.2.
  • Yhdistetyn hiihto-osuus, Trondheim
  • Urheilustudio 22.2.
  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Rasnov
  • Urheiluruutu
  • Rallin SM, Mikkeli
  • Urheiluruutu
  • Assembly Winter 2020: CS:GO loppuottelu

Wilma Murron uusi valmentaja selvillä – aikoo jatkossa viettää enemmän aikaa ulkomailla: "Vähän jännittää, tulee niin paljon muutoksia"

Steve Rippon valmentaa jatkossa Wilma Murtoa. Nuori seiväshyppääjä saa talvella harjoituskaverikseen muun muassa Holly Bradshaw'n.

urheilu
Wilma Murto.
Wilma Murto teki kesällä ulkoratojen ennätyksensä 460.AOP

Seiväshyppääjä Wilma Murron uusi valmentaja on Steve Rippon. Suomen Urheiluliitto tiedotti asiasta torstaina.

Murto, 20, pääsee uuden valmennussuhteen avulla harjoittelemaan kansainvälisten huippu-urheilijoiden kanssa. Rippon, 52, on kokenut valmentaja, jolla on suhteita ulkomaille. Viime vuodet Rippon on työskennellyt Suomen Urheiluliiton seiväshyppyvalmentajana.

Murto oli pitkään Jarno Koivusen valmennuksessa. Kaksikon valmennussuhde päättyi tämän vuoden kesän jälkeen.

– Hyvät fiilikset, vaikka vähän jännittää. Tulee niin paljon muutoksia. Tilanne on vähän leijunut viimeisen kuukauden, mutta nyt olen tosi innoissani, Murto kertoo tiedotteessa.

SUL:n tiedotteen mukaan Murto pääsee jatkossa harjoittelemaan muun muassa britannialaisen Holly Bradshaw'n kanssa. Murto aikoo harjoitella ennen ensi kesää esimerkiksi Portugalissa, Britanniassa, Japanissa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

– Tavattiin Hollyn kanssa ensi kertaa Rion olympialaisissa ja sitten muissa kisoissa. Viime aikoina on juteltu enemmän. Molemmat ollaan sitä mieltä, että hyödymme, kun sparraisimme toinen toisiamme, Murto sanoo

Murron tavoitteena on ollut saada kansainvälistä harjoitusseuraa. Murto olisi halunnut muuttaa Uuteen-Seelantiin lajiakatemiaan, jota vetää Jeremy McColl. Uuden-Seelannin yleisurheiluliitto ei antanut palkkalistoillaan olevan McCollinin ottaa ulkomaalaista urheilijaa akatemiaan.

– Alkujaan ajatuksena oli mennä johonkin kansainväliseen harjoitusryhmään, mutta näin saan hyvät puolet molemmista vaihtoehdoista, eli voin harjoitella Suomessa, mutta samalla on paljon leiritystä, jossa pääsee harjoittelemaan kovatasoisten hyppääjien kanssa, Murto sanoo.

Suomessa Murron pääasiallinen harjoituspaikka on jatkossa Pajulahden liikuntakeskus.

Tähtäin 22-vuotiaiden EM-kisoissa

Murto nousi jo nuorena suomalaisen seiväshypyn huipulle. Murto hyppäsi nuorten maailmanennätyksen 471 talvella 2016, jonka jälkeen häneltä on odotettu paljon myös aikuisten tasolla.

Viime vuoden kesä meni Murrolta pilalle loukkaantumisen takia, mutta päättyneenä kesänä hän palasi Suomen ykköshyppääjäksi. Murto voitti Suomen mestaruuden ulkoratojen ennätyksellään 460.

Elokuussa Murto jäi seiväshypyn karsintaan yleisurheilun EM-kisoissa Berliinissä.

– Talven hallikauden päätavoite on Glasgow'n EM-halleissa. Kesällä ykkösjuttu on 22-vuotiaiden EM-kilpailu heinäkuussa Gävlessä. Se on ykkösfokus. MM-kisat tulevat vasta toisella sijalla

Lue myös:

Wilma Murron valmentaja vaihtuu – uudesta valmentajasta kerrotaan syksyllä

Ruotsalaislupaus murtui karsintapettymyksen jälkeen, mutta Wilma Murto hymyili – kovia kokenut suomalaistähti tietää, ettei elämä lopu tähän: "Ihan sama mikä tulos"

Vakava loukkaantuminen pysäytti pohtimaan arvoja – Wilma Murto oppi nauttimaan urheilusta uudella tavalla, kun se vietiin häneltä pois: "Minulla on viisi vuotta aikaa sössiä vaikka kaikki kisat joihin menen"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat