Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Kuninkaallisten ja julkkisten korut
  • Urheiluruutu

Mitalistiuimari Jallow vaikuttui Obaman urheiluopeista – valmentaja vertasi Helsingin esiintymistä rock-konserttiin: "Fiilis oli kuin Metallica tai Guns N' Roses olisi tullut lavalle"

Uinnin EM-pronssimitalisti Mimosa Jallow ja hänen valmentajansa Marko Malvela olivat kuuntelemassa, kun Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama esiintyi Helsingissä. Kaksikko osallistui päivän aikana myös paneelikeskusteluun.

uinti
Barack Obama Helsingissä
Barack Obama aloitti puhumalla urheilusta.Jussi Nukari / Lehtikuva

Suomalaisuimari Mimosa Jallowilla ja hänen valmentajallaan Marko Malvelalla oli torstaina vähän erilainen visiitti Helsinkiin. Kaksikko oli kuuntelemassa Barack Obaman esiintymistä Messukeskuksessa järjestetyssä Nordic Business Forum -tapahtumassa.

Yhdysvaltain entinen presidentti Obama puhui tapahtumassa runsaan tunnin ajan. Tarkemman kertauksen hänen esiintymisestään voi lukea täältä.

Uinnin EM-mitalisti Jallow vaikuttui Obaman esiintymisestä. Obama aloitti puhumalla urheilusta, kun haastattelija Niklas Zennström kysyi häneltä koripallosta. Obaman mukaan urheilu on opettanut hänelle muun muassa sitkeyttä ja selviytymistä tappioista. Joukkueurheilusta hän on oppinut, mitä tarkoittaa yhteisen tehtävän asettaminen yksilön edelle.

– Oli hienoa huomata, miten jalta maassa -tyyppi hän on ja miten maanläheinen ote hänellä on kaikkeen. Hän on ollut varmaan senkin vuoksi hyvä presidentti, että hän tulee ihmisten lähelle myös puheissaan, Jallow kertoi Yle Urheilulle puhelimitse paluumatkalla Jyväskylään.

Urheiluteeman jälkeen keskustelu siirtyi globaaleihin poliittisiin teemoihin, kuten ilmastonmuutokseen, demokratian tilaan ja tasa-arvoon.

– Jossain vaiheessa keskustelu meni aavistuksen oman ymmärryksen yli, mutta oli kyllä mielenkiintoista. En varmasti tule tätä unohtamaan, Jallow sanoi.

Mimosa Jallow
Mimosa Jallow tuuletti EM-pronssia elokuussa Glasgow'ssa.AOP

Valmentaja Malvela vertasi Obaman esiintymistä rock-konserttiin.

– Tämä oli hyvin samantyyppinen. Jonot olivat pitkät ja paikoista kamppailtiin vähän samalla tavalla kuin rock-konsertin eturivin paikoista. Kun Obama tuli lavalle, fiilis oli samanlainen kuin Metallica tai Guns N' Roses olisi tullut lavalle, Malvela sanoi.

Malvela ja Jallow olivat molemmat vaikuttuneita Yhdysvaltain entisen presidentin esiintymisestä ja karismasta.

– Lopussa hän nosti esille oman perheensä vaikutusta hänen päätöksiinsä ja siihen, minkälainen mies hänestä on tullut. Se oli häneltä hyvin humaani viesti, Malvela sanoi.

Barack Obama Helsingissä
Barack Obama ja Niklas Zennström.AOP

Paneeliin osallistuminen jännitti

Malvela ja Jallow olivat Nordic Business Forum -tapahtumassa Jyväskylän kaupungin kutsumina. He osallistuivat tapahtuman lounastauon aikana kaupungin järjestämään paneelikeskusteluun, jonka aiheena oli huippusuorituskykyisyys.

Paneelissa keskustelivat Malvelan ja Jallowin lisäksi Jyväskylän yliopiston aivotutkija Tiina Parviainen, suorituskykyvalmentaja Elias Huhtinen ja myyntijohtaja Henri Nousiainen.

– Alkuun jännitti aika paljon, miten pärjään tuollaisessa porukassa. Meni tosi hyvin ja oli todella antoisaa. Sain itselle paljon tästä päivästä, Jallow sanoi.

Jallow sai uutta oppia ja vahvistusta aikaisemmille tiedoilleen muun muassa kehon ja mielen yhteydestä. Näitä oppeja hän yrittää hyödyntää myös uimarina syksyllä alkavalla kaudella.

Jallowilla on kolmas treeniviikko menossa, kilpailukausi on tarkoitus aloittaa viimeistään lokakuun puolivälissä. Jallowin päätavoite on lyhyen radan MM-kisat joulukuun puolivälissä.

– Olemme kiinnittäneet huomiota aika paljon käännöksiin ja veden alaisiin delfiinipotkuihin, jotta pärjäisin lyhyellä radalla vähintään yhtä hyvin kuin pitkällä radalla.

Kesällä Jallow saavutti EM-pronssia pitkällä radalla 50 metrin selkäuinnissa.

Lue myös:

Obama: Suomi on maailman onnellisin maa – Yle seurasi presidentin esitystä hetki hetkeltä

EM-mitalisti Mimosa Jallow vierastaa somejulkisuutta: "Ei ole mun heiniä"

EM-pronssimitalisti Jallow ei ole uinut lomalla edes järvessä – olympialaiset ovat päätavoite, mutta niitä ei pidä ajatella liikaa

Mitalitili auki! EM-pronssia uineelle Jallow'lle uran ensimmäinen arvokisamitali: "Tätä on metsästetty kauan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat