Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Kuninkaallisten ja julkkisten korut
  • Urheiluruutu

Jorma Kemppaisen tuleva työ SUL:ssa vielä hämärän peitossa – "Kun tekee paljon, niin sattuu virheitä"

Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi ei puhu erottamisesta valmennusjohtaja Jorma Kemppaisen kohdalla. Kemppainen siirtyy Urheiluliitossa uusin tehtäviin, joita ei ole vielä tarkasti määritelty.

yleisurheilu
Jorma Kemppainen
Jorma Kemppainen sai erityisesti Berliinin EM-kisoissa paljon kritiikkiä.Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Jorma Kemppainen luopuu pestistään. Hän siirtyy muihin valmennustehtäviin liitossa. SUL:n puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi ei puhu Kemppaisen kohdalla erottamisesta. Harmaakorven mukaan päätöksen taustalla on perusteellinen analyysi, jonka mukaan nyt tarvitaan tietynlaista vaihdosta.

– En käyttäisi sanaa erottaminen, koska tässä on hyvässä yhteisymmärryksessä sovittu tämä asia. Jorma on itse ollut prosessia mukana. Hänkin on todennut, että tämä on paras ratkaisu, Harmaakorpi sanoo.

Kemppainen tuli valmennusjohtajan tehtävään Helsingin vuoden 2012 EM-kisojen jälkeen.

Kun valmennusjohtajaa vaihdetaan, niin se kertoo varmasti, että on tehty aiemmin jonkinlaisia virheitä. Jos asiaa katsotaan taaksepäin, niin millaisia virheitä on tapahtunut valmennusjohtajan aikakaudella?

– Kun tekee paljon, niin sattuu virheitä. Ehkä tulevaisuudessa panostamme enemmän sidosryhmäkommunikaatioon. Pyrimme vauhdittamaan strategiassamme määriteltyä kaupunkivalmennuskeskusten kehittymistä. Myös ehkä huippu-urheilupuolelle mietimme uusia ratkaisuja, Harmaakorpi sanoo.

– Meillä on hyviä nuoria, mutta mitalisijoille nousu on ollut vaikeaa. Sinne ruvetaan miettimään uusia lääkkeitä.

Kemppaisen tuleva tehtävä Urheiluliitossa on vielä paljolti hämärän peitossa. Harmaakorpi täsmentää sen liittyvän vain valmennusjärjestelmän kehittämiseen liittyviin tehtäviin. Tehtävänkuva on kuitenkin uusi.

– Meillä on aika paljon henkilöstö vähentynyt viime vuosina. Siellä on tiettyjä aukkopaikkoja. Tarvitaan kommunikointiin sidosryhmien kanssa ja valmennusjärjestelmän kehittämiseen. Tämä toimenkuva ei ole kenenkään entinen, mutta siinä räätälöidään useammista toimenkuvista soveltuva paketti.

Yle Urheilu tavoitti Kemppaisen, joka ei halunnut kommentoida tehtäviensä muuttumista. Kemppainen oli kuitenkin Harmaakorven mukaan tällä hetkellä motivoitunut ja hyvillä mielin.

– Eihän se varmaan maailman helpointa ollut olla Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja. Jorma vaikuttaa hyvin tyytyväiseltä tilanteeseen, Harmaakorpi avaa.

Kemppaisen seuraajasta käynnistetään avoin haku ensi viikolla. Siitä ruvetaan Harmaakorven mukaan heti seulomaan parasta ehdokasta.

– Päätehtävä on kaksiosainen. Hänellä täytyy olla kyvykkyys rakentaa, johtaa ja kehittää SUL:n yleisurheiluvalmennusjärjestelmää. Hänen pitää luoda edellytyksiä huippu-urheilulle. Siihen tarvitaan muun muassa hyviä sosiaalisia taitoja, päämäärätietoisuutta ja lajiympäristön tuntemista, Harmaakorpi listaa.

Kohtuullinen tietämys yleisurheilusta pitää siis olla.

– Arvokisajoukkueiden valinta kuuluu valmennusjohtajalle, Harmaakorpi havainnollistaa.

Harmaakorven mukaan uusi valmennusjohtaja tulee todennäköisesti Suomesta.

Lue lisää:

SUL:n valmennusjohtaja vaihtuu – Jorma Kemppainen muihin tehtäviin liitossa, ei kommentoi muutosta

Henkisen valmennuksen asiantuntija: Suomen yleisurheilussa ongelmana on kireä ilmapiiri – joukkueen yhteinen mitalitavoite on yksilölajeissa turha

Suomen Urheiluliiton valmennuspomo Berliinin EM-pettymyksestä: "En aio olla kehityksen este"

Urheiluliiton johto vastasi Mäkelän kritiikkiin: ”Totta kai meillä on varmasti ongelmia”

SUL:n toimitusjohtaja toivoo rauhallista analyysiä historiallisen huonoista EM-kisoista – valmennusjohtaja Kemppaisen asema puntaroidaan syksyllä

SUL-pomo Kemppainen selittää parayleisurheilijoiden omavastuuta tasavertaisuudella: "Kustannukset vammattomiin verrattuna huomattavan suuret"

Jatkaako Jorma Kemppainen valmennusjohtajana? – "Se ei ole aina ihan omista haluista kiinni"

Entinen kymmenottelijahuippu ja nuori tohtori on jo käärinyt hihat, haluaa nyt SUL:n puheenjohtajaksi – "Epäkohtiin täytyy puuttua vakavasti"

Suomalaiset yleisurheilijat kaipaavat muutosta maajoukkueen ilmapiiriin: "Olen todella huolissani"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat