Suora

  • Katowice Major CS:GO, The new legends' stage
  • Yhdistetty ja Parude

Helenius ei tingi tavoitteistaan, tyrmäysvoitto antoi uskoa tulevaan: "MM-otteluun"

Robert Heleniuksen näyttävä tyrmäysvoitto oli paitsi osoitus paluusta omalle taitotasolle, myös mahdollisesti pääsylippu kauan himoittuun MM-kehään.

nyrkkeily
Erkan Teper on tyrmätty.
Ohi on. Kehätuomari laskee raskaasti kanveesille vajonneen Erkan Teperin ulos ottelusta kahdeksannessa erässä.Miika Wuorela.

Yleisöä Saksan Waldenbuchin pienellä otteluareenalla ei juuri ollut, mutta tunnelmassa ei tingitty. Paikalla löytäneet suomalaisfanit olivat vastustajan kovuudesta ja ottelun tasosta haltioissaan.

Erkan Teper oli jo paperilla selkeä tason nosto suurimpaan osaan Robert Heleniuksen viime vuosien vastustajiin verrattuna. Eikä miehen kehäilmekään kovin ruosteiselta vaikuttanut.

Turkkilaislähtöinen, mutta Saksassa asuva Teper jaksoi kauhoa voimalyöntejään yllättävän pirteästi. Mutta niin jaksoi Heleniuskin, joka kontrasi kovilla lyönneillään Teperin yrityksiä.

Ottelun tempo ei juuri sähäkästä alusta tippunut, vaikka isot miehet antoivat kaikkensa. Kahdeksannessa erässä Helenius näki kuitenkin aukon Teperin puolustuksessa, ja rokotti.

Vasen koukku jysähti Teperin leukaperiin sellaisella voimalla, ettei mies enää toipunut jatkamaan ottelua. Se oli myös ensimmäinen tyrmäystappio Teperin ammattilaisuralla.

Robert Helenius.
Miika Wuorela.

Heti ottelun jälkeen Heleniukselle ponnahti mieleen muistot omasta tyrmäystappiostaan kovaa ranskalaista Johann Duhaupasia vastaan.

– Kova kaveri oli vastassa. Hän voitti Duhaupasin ja minä voitin hänet, joten eikös nyt olla tasoissa, naurahti Helenius Yle Urheilulle.

Kovat vartalopommit ovat päättäneet aiemminkin otteluita Heleniuksen eduksi, mutta milloinkaan aiemmin hän ei ole saanut vastustajaansa ammattilaisena yhdellä iskulla ulos.

Niinpä erityisesti kestävyys ja voimien oikeanlainen jako oli lauantaina avainasemassa, jotta voitto tuli.

– Olemme tehneet kauan duunia jaksamiseni kanssa. Harjoituksissa olemme tähdänneet siihen, että jaksan liikkua ja olla kehässä. En ole vielä videokuvaa matsista nähnyt, mutta tuntui ainakin siltä, että olin puolet nopeampi kuin vastus. Meikä oli messissä.

Sitkeä taistelija Teper todella oli. Heti alkuerissä miehen nenä alkoi tihkuttaa verta, mikä ei kuitenkaan saanut tämän ottelutaktiikkaa sivuraiteille. Kivusta irvistäen Teper rymisteli Heleniuksen iholle aina uudestaan.

– Satutin häntä monta kertaa heti ottelun alussa, mutta en halunnut lyödä itseäni ihan puhki. Kokeilin, miten hänen päänsä kestää, ja kyllä se kesti. Vaikka minkälaisia pommeja sain väännettyä, niin kaveri vähän sekoittui, mutta oli yhä mukana.

Lopulta Heleniuksen kulman taktiikka oli piirun verran parempi. Helenius tiedosti olleensa tietyissä kohdin ottelua liian passiivinen, mutta lopputulos ratkaisee, ja tällä kertaa se oli erittäin mairitteleva Heleniukselle.

– Odotin vain oikeaa paikkaa. Katsoin vasurilla etäisyyttä ja otin rauhassa. Liikuin alta pois, mutta välillä vähän laiskasti. Kaiken kaikkiaan tämä oli kuitenkin hyvä matsi.

Ennen Saksan-iltaa ja Teperin kohtaamista Heleniuksen unelmat raskaan sarjan parhaimpien iskijöiden kohtaamisesta olivat hautautuneet erinäisten vaikeuksien alle. Voitollaan Helenius on kuitenkin jälleen realistisena haastajana, kun tulevista otteluista neuvotellaan.

– Nyt olen takaisin ja tästä jatketaan ylöspäin, Helenius lupasi.

Mikä seuraava askel voisi upean tyrmäysvoiton jälkeen olla?

– Totta kai MM-ottelu. Miksei?!

Lue myös:

Kova vasuri ratkaisi! Robert Helenius tyrmäsi saksalaisvastustajansa

Suosittelemme

Tuoreimmat