Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Tenniksen Ranskan avoin turnaus: päivän ottelu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Toni Korkeakunnas sai lähteä FC Lahdesta – "Olihan se kotitappio rehellisyyden nimissä viimeinen niitti"

FC Lahti on tällä hetkellä yhdentoista ottelun voitottomassa putkessa. Valmentaja itse ei suuremmin yllättynyt päätöksestä.

Veikkausliiga
Toni Korkeakunnas
Toni KorkeakunnasTomi Hänninen

Yhdentoista ottelun voitottomassa putkessa tarpova FC Lahti on antanut potkut päävalmentajalleen Toni Korkeakunnakselle. Korkeakunnas toimi joukkueen päävalmentajana vuodesta 2014 lähtien.

Seuran puheenjohtaja Mika Halttunen ilmoitti asiasta Korkeakunnakselle maanantaiaamuna.

– Olin jo aiemmin ilmoittanut, että en jatka päävalmentajana. Tämä oli ihan luonnollinen seuraus sille, kun nyt on mennyt, miten on mennyt. Ei mitään suurta dramatiikkaa, Korkeakunnas sanailee Yle Urheilulle.

Luotsin viimeiseksi otteluksi jäi sunnuntainen kotitappio Turun Palloseuralle.

– Emme ole nähneet selviä merkkejä pelin parantumisesta. Olihan se kotitappio rehellisyyden nimissä viimeinen niitti, seuran toimitusjohtaja Tomi Honkanen kommentoi.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun). Tieto ennätti vuotaa julkisuuteen ennen kuin seurajohto oli ehtinyt kertoa asiasta joukkueelle.

– Ilmoitin itse asiasta henkilökohtaisesti kapteeni Mikko Hauhialle. Hän ei ollut vielä ehtinyt kuulla asiasta, Honkanen selvittää.

Vetovastuun joukkueesta ottavat Korkeakunnaksen apuvalmentajina toimineet Toni Huuhka ja Sami Ristilä. FC Lahden kausi jatkuu tulevana sunnuntaina, kun joukkue kohtaa IFK Mariehamnin. Tämän jälkeen joukkueella on vielä jäljellä ottelut Ilvestä ja PS Kemiä vastaan.

Joukkue on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla seitsemän, eikä peleissä ole loppukauden osalta enää urheilullista panosta. Rekrytointiprosessi seuran seuraavan päävalmentajan hankkimiseksi on jo pitkällä.

– Meillä on jo ollut nimiä esillä. Teemme tällä viikolla vielä haastatteluita. Huomenna käymme hallituksen kanssa läpi, että haluammeko loppumetreillä tehdä vielä lisää vertailuja, Honkanen kuvailee.

Lue lisää:

Viisi maalia takonut TPS nousi pois Veikkausliigan karsijan paikalta – PS Kemi putoaa Ykköseen

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat