Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu

Energiapohatta Mika Anttonen ryhtyy pelastamaan Vierumäen urheiluopistoa

Mika Anttonen ryhtyy yhtiönsä kautta Vierumäen yhtiöiden pääomistajaksi.

Vierumäki
Mika Anttonen
Nella Nuora / Yle

Vierumäen urheiluopistolla on uusi pääomistaja. Suomen Urheiluopiston Kannatusosakeyhtiön, Vierumäki Coutry Club Oy:n ja Vierumäen Infra Oy:n osake-enemmistö siirtyy Mika Anttosen Keele Oy:lle. Keele Oy omistaa myös energiayhtiö ST1:n.

Anttosta pyydettiin tulemaan mukaan yhtiöihin, koska niillä oli talousvaikeuksia, eivätkä aiemmat omistajat pystyneet laittamaan yhtiöihin tarvittavaa pääomaa. Uutta sijoittajaa tarvittiin mahdollistamaan Vierumäen kehittyminen jatkossa.

– Lähdin mukaan sillä idealla, että Vierumäki pidetään siinä käytössä, missä se on ollut. Luodaan sille resursseja ja mahdollisuuksia kehittyä edelleen sekä toimia yhtenä suomalaisen urheilun ja liikunnan lippulaivana, Mika Anttonen kertoo.

Patsas Vierumäen urheiluopistolla
Sini Ojanperä / Yle

Ei tuotto-odotuksia

Anttonen toivoo, että Vierumäki kantaa perinteitä ja pyrkii tuottamaan palveluja, jotka vastaavat liikunta- ja urheiluväen odotuksia.

– Ehkä vielä enemmän sitten jatkossa myös sinne ihan tavalliselle liikkujalle työhyvinvoinnin puolella, mutta myöskin tiettyjen lajien osalta tähtää maailman huippuun ja pystyy tarjoamaan huippu-urheilullekin fasiliteetteja.

Anttosen mukaan hän ei ole asettanut mitään tavoitetta pääomasijoituksesta mahdollisesti koituville tuotoille.

– Mittaan tämän sijoituksen hyvyyttä tai huonoutta siinä, että onnistuuko Vierumäki tehtävässään.

Vierumäki Country Club kertoo omistuksen muutoksia koskevassa tiedotteessaan, että yhtiön toiminta on kääntynyt jälleen kannattavaksi. Country Club osti Scandicilta Vierumäellä sijaitsevan hotellikiinteistön ja hotellin liiketoiminnan.

Urheiluopisto on taas parantanut voimisteluolosuhteita ja uusinut urheiluhallin sekä jalkapallokentän pinnoitteet. Myös golfkentällä on tehty uudistuksia.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat