Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Suomen historiallinen MM-jalkapallourakka nähdään Ylen kanavilla

Jalkapallon tyttöjen MM-kisat pelataan Uruguayssa marras–joulukuussa 2018. Yle välittää Pikkuhelmareiden MM-taipaleen.

jalkapallo
Minihelmarit juhlii kisapaikkaa
Minihelmarit kohtaa 13. marraskuuta MM-turnauksen avausottelussaan Uuden-Seelannin.Palloliitto

Yle on hankkinut tv-oikeudet alle 17-vuotiaiden tyttöjen jalkapallon MM-kisoihin, jotka pelataan Uruguayssa 13.11.–1.12.2018. Ylen kanavilla nähdään ainakin Suomen maajoukkueen MM-ottelut sekä turnauksen loppuottelu.

– On hienoa, että tyttöjen MM-kisat televisioidaan ja että meillä oli mahdollisuus hankkia lähetysoikeudet. Suomalaiset seuraavat varmasti Pikkuhelmarien otteita mielellään, Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen kertoo.

Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande on niin ikään mielissään, että Suomen tyttöjen historian ensimmäiset MM-ottelut nähdään myös Suomessa.

– Joukkue näytti jo keväällä EM-kisoissa tasonsa ja on upeaa, että nyt suurella yleisöllä on mahdollisuus seurata Suomen matkaa maailman parhaiden joukossa, Casagrande sanoo.

– Tätä kautta syntyy myös uusia esikuvia, ja yhä useammat tytöt uskaltavat tavoitella jalkapallounelmiaan. Suomen joukkue on päättäväinen ja valmiina erinomaiseen turnaukseen ja tulokseen.

Suomi pelaa Uruguayn MM-turnauksessa samassa alkulohkossa kisojen emäntämaan, Ghanan ja Uuden-Seelannin kanssa. Pikkuhelmarien urakka alkaa Montevideossa 13. marraskuuta ottelulla Uutta-Seelantia vastaan.

Tyttöjen MM-kisat ovat osa Ylen laajaa yhteistyötä Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan kanssa. Ensi kesänä Yle televisioi naisten MM-kisat, jotka pelataan Ranskassa yhdeksällä paikkakunnalla 7.6.–7.7.2019.

Suomen alkulohkon ottelut alle 17-vuotiaiden MM-turnauksessa

13.11. Uusi-Seelanti – Suomi klo 21 (Suomen aikaa)

16.11. Suomi – Ghana klo 21

20.11. Suomi – Uruguay klo 22

Lue lisää:

Tyttömaajoukkueen sensaatiomainen MM-kisapaikka irtosi kovan taistelun jälkeen – "Ei olisi ikinä uskonut, että olemme Euroopan kolmanneksi paras maa"

Uuden sukupolven menestystarina – Urheiluhullut selvittää, miten nuorista urheilijoista on tullut Suomessa voittajatyyppejä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat