Toronton nuori ruotsalaistähti harjoittelee yksin Tukholmassa ilman sopimusta – saattaa menettää jopa 39 000 euroa päivässä

William Nylanderin ja Toronto Maple Leafsin sopimusneuvottelut jatkuvat, vaikka NHL-kausi on jo käynnissä.

Kuva: AOP

Toronto Maple Leafs avasi NHL-kautensa viime yönä hegemoniaottelulla Montreal Canadiensia vastaan, mutta William Nylander ei ole vielä matkannut edes Pohjois-Amerikkaan.

Viime kaudella 20 maalia ja yhteensä 61 tehopistettä Torontolle nakutellut Nylander ei ole päässyt sopimukseen jatkostaan. 22-vuotias ruotsalainen pelasi viime kaudella viimeisen vuoden kolmivuotisesta tulokassopimuksestaan.

Aftonbladetin tavoittama (siirryt toiseen palveluun) hyökkääjä harjoittelee edelleen yksikseen Lidingössä. Toronton uskotaan kisaavan tällä kaudella jopa Stanley Cupin voitosta päävalmentaja Mike Babcockin johdolla.

– On selvää, että haluan pelaamaan. Mutta ei tässä hätää. Minun pitää vain olla kunnossa, kun päivä koittaa, Nylander sanoo Aftonbladetille.

– Olen ammattiurheilija ja pelkkä osanen suuressa kokonaisuudessa. Voin vaikuttaa vain siihen, että olen parhaassa kunnossa ja vireessä, kun asiat ratkeavat.

Kanadalaisen TSN-kanavan mukaan Nylander menettää päivässä noin 20 000-45 000 dollaria eli noin 17 000-39 000 euroa niin kauan, kun ei saa palkkaa.

– Se on paljon rahaa, mutta loppujen lopuksi minun pitää huolehtia itsestäni ja toimia niin kuin katsomme agenttini kanssa parhaaksi. Erityisesti nyt, kun kyseessä ovat lähivuodet. Pitää ajatella pitkälle. Kyse on tulevaisuudestani, Nylander kommentoi.

Pelaajan mukaan hän ei ole henkilökohtaisesti kuullut Torontosta mitään. Neuvottelut käydään agentin kanssa.

Aftonbladetin mukaan esimerkkejä venyneistä neuvotteluista löytyy lähimenneisyydestä, kun Rickard Rakell ja Hampus Lindholm neuvottelivat jatkostaan Anaheim Ducksin kanssa.

Rakell teki kuusivuotisen sopimuksen 14. lokakuuta ja Lindholm saman mittaisen diilin 27. lokakuuta.

Toistaiseksi Nylander kuitenkin odottelee rauhassa eikä aio pelata Euroopan liigoissa ennen paluuta NHL:ään.

– En ole ajatellut sitä, nyt keskityn vain pitämään itseni valmiina sitä päivää varten, kun kaikki selviää. Jatkan eteenpäin, katsotaan, mitä tapahtuu.

Lue myös: