Tapparaa vastaan mokanneen Heponiemen ei tarvitse pelätä virheitä Kärpissä – "Me pyydämme rohkeutta ja nopeaa reagointia"

Kärpät vei Tapparasta 4-2-voiton. 19-vuotias Aleksi Heponiemi teki ottelussa virheitä, mutta onnistui myös hyökkäyspäässä.

Kuva: Tomi Hänninen

Oulun Kärpillä oli torstaina varaa lahjoittaa Tapparalle yksi maali Hakametsässä. Silti ottelu päättyi vierasjoukkueen 4-2-voittoon ja Kärpät nousi liigan kärkeen.

Kanadan junioriliiga WHL:ssä loistanut Aleksi Heponiemi teki avauserässä ison virheen, kun kiekko karkasi vastustajan Jarkko Maliselle. Tämä otti lahjan vastaan ja napautti lukemat 1-1:een.

Heponiemi kuitenkin pääsi pian kuittaamaan toisessa päässä, kun Kärpät käänsi pelin Tapparan 16-vuotiaan Kasper Simontaipaleen harhasyötöstä. Rasmus Kuparin ja Mika Pyörälän esityön jälkeen Heponiemi iski lukemat 2-1:een.

– Vähän karkasi, pääsi lavan kannasta karkaamaan siihen Maliselle. Piti mennä omalle pakille kyllä, mutta näitä sattuu eikä siitä sen enempää, Heponiemi kommentoi mokaansa ottelu jälkeen Yle Urheilulle.

Kärppien päävalmentaja Mikko Mannerin mukaan joukkueessa on lupa tehdä virheitä.

– Pelaamme rohkeasti, välillä tulee virheitä ja välillä vähän liian isoja. Uskomme, että me löydämme tasapainon ja se vie meitä eteenpäin. Kukaan ei ikinä tee tahallaan virhettä, Manner muistutti.

Ottelun kolmannen erän alussa Heponiemi ja Kupari seurasivat lähietäisyydeltä, miten Tapparan Joonas Järvinen pääsi sijoittamaan kiekon yläkulmaan.

Kupari karkasi vielä samassa erässä ja vei Kärpät helpottavaan 4-2-johtoon.

– Me pyydämme rohkeutta ja nopeaa reagointia. Sitten kun virhe tulee, niin yritämme paikata. Jos emme siihen pysty, niin matka jatkuu, päävalmentaja Manner painottaa.

– Meidän valmentajien ja johtavien pelaajien tehtävä on sitten tukea niitä ihmisiä, joille epäonnistumisia sattuu. Että uskallamme jatkossakin pelata näin. Uskomme, että se vie meitä eteenpäin pitkän kauden aikana ja yksittäiset pelaajat ottavat steppejä. Jos he ottavat steppejä, meillä on mahdollisuus pärjätä.

Tilastojen perusteella kyse ei ole pelkästä tsemppipuheesta. Heponiemi ja Kupari kellottivat Tapparaa yli 13 minuuttia peliaikaa.

– Tämä kertoo arvomaailmastamme. Yritämme aidosti käyttäytyä sillä tavalla, että joukkueessa olisi hyvä olla ja siellä olisi lupa epäonnistua.

– Ei Aleksi todennäköisesti tahallaan Maliselle syöttänyt. Mielestäni joukkueen arvomaailmaa kuvastaa, että hän sen jälkeen teki maalin ja pystyi jatkamaan peliä rohkeasti.

Lue myös: