Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ESP - USA
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - CAN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Päivärinta-Veräväinen sivuvaunujen MM-hopealle

Pekka Päivärinta-Jussi Veräväinen sijoittui ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen MM-sarjassa toiseksi. Asia varmistui kauden päätöskilpailussa Saksassa.

urheilu
Pekka Päivärinta ja Jussi Veräväinen.
Pekka Päivärinta ja Jussi Veräväinen.Mark Walters

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuissa kilpaileva Pekka Päivärinta vankisti asemiaan yhtenä maailman kaikkien aikojen menestyneimpänä sivuvaunuajajana. Sipoolainen liitti komeaan MM-mitalikokoelmaansa kilpailukauden 2018 jälkeen hopean.

Päivärinta on viisinkertainen maailmanmestari ja nyt myös viisinkertainen hopeamitalisti. Päivärinnan menoa tällä kilpailukaudella tasapainottanut Jussi Veräväinen ansaitsi uransa ensimmäisen MM-mitalin.

Päivärinnan pyöräkunta varmisti mitalin värin lauantaina Saksan Oscherslebenissä ajetussa kauden päätösosakilpailussa.

Suomalaiskaksikko starttasi 21 kierroksen kilpailuun MM-sarjan kolmannelta paikalta, mutta sarjakärki Tim Reevesin keskeytys nosti Päivärinnan kilpailussa kakkoseksi ja samalla MM-hopealle.

Kisan voitti hallitseva mestaripari Ben ja Tom Birchall puolustamalla mestaruuttaan menestyksekkäästi. Birchallin ja Päivärinnan pyöräkuntien piste-eroksi jäi 20 pistettä.

Päivärinnan mahdollisuudet mestaruuteen haihtuivat käytännössä kauden puolivälissä, kun suomalaisilta vietiin heinäkuin "polttoaine-episodissa" kaikkiaan 36 MM-pistettä. Monien mielestä epäreilu kabinettipäätös vei Päivärinnalta mestaruuden.

- Ei se bensajuttu enää minua häiritse, ennemminkin nolottaa. Olihan siinä omaa vikaakin mukana, kun ei tarkemmin otettu asioista selvää, Päivärinta totesi lauantaina.

Lähteet: Tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat