Suora

  • Kouluviestikarnevaali

Laukkaselle viides sija rintauinnissa – Pöytäkiven finaaliuinnissa nähtiin hurja ME-aika

Jenna Laukkanen kurotti uinnin maailmancupin viidennelle sijalle 50 metrin rintauinnissa Budapestissa.

urheilu
Jenna Laukkanen
AOP

Jenna Laukkasen vauhti oli hyvin lähellä puolen minuutin alitusta, kun kello pysähtyi kauden parhaaseen aikaan 30,04. Hänen Suomen ennätyksensä viime joulukuun EM-uinneista on tasan puoli sekuntia kovempi.

Suomi starttasi lauantaina sekajoukkueiden 4x50 metrin sekauintiviestissä, jossa tie aukesi finaaliin ja siellä viidennelle sijalle. Selkäuinnilla aloitti Jenna Laukkanen, rintauintiosuudella oli Ari-Pekka Liukkonen, perhosuimarina Riku Pöytäkivi ja vapaauimariksi lainattiin nuorten maajoukkueesta Raision Urheilijoiden Anniina Kallio. Suomalaisten finaaliaika oli 1.41,29 ja se uupui kärkikolmikosta vain 1,39 sekuntia. Avausosuudella Laukkanen jäi vain 11 sadasosasekuntia omasta 50 metrin selkäuinnin ennätyksestään ajalla 27,11.

Riku Pöytäkivi raivasi tiensä maailmancupin finaaliin 50 metrin perhosessa, jossa suomalainen päätyi seitsemännelle sijalle ajalla 22,83. Tämä uupui vain 0,06 sekuntia hänen syyskuisesta Suomen ennätyksestään. Finaalissa kirjoitettiin historiaa, kun Brasilian Nicholas Santos passitti historiaan lähes 9 vuotta vanhan maailmanennätyksen. 38-vuotias Santos perhosteli 21,75, kun Steffen Deiblerin kumipuvulla uitu ME-aika oli 22,80.

Lähteet: Uintitiedote

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat