Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Koljada vei Finlandia Trophyn - Valtter Virtasella täyskaaos

Venäläinen Mihail Koljada luisteli näyttävän vapaaohjelman ja voitti Espoossa luistellut kansainvälisen taitoluistelukilpailun ylivoimaisesti kokonaispistein 250,58.

urheilu
Valtter Virtanen
Valtter VirtanenAOP

23-vuotias Mihail Koljada luisteli vahvan vapaaohjelman Carmeniin tahtiin ja kokosi pisteet 250,58. Vuoden 2018 EM- ja MM-pronssimitalisti sai vapaaohjelmasta pisteitä 165,38. Selkeästä voitosta huolimatta Koljada ei kokenut luistelua helpoksi.

- Tämän päivän suoritus tuntui vaikealta ja minun oli hankalaa pitää itseni kasassa loppuun asti.

Miesten ja parien vapaaohjelmaa on tälle kaudelle lyhennetty 30 sekuntia. Ohjelman pituus on nyt neljä minuuttia. Lyhennetyn luisteluajan myötä poistettiin myös yksi hyppyelementti.

- Mielestäni tämä lyhyempi ohjelma tuntuu raskaammalta, sillä suoritus on nyt intensiivisempi, Koljada tuumi.

Korealainen Junhwan Cha tuli toiseksi yhteispisteillä 239,19. Hän oli myös vapaaohjelmaosiossa toinen 154,52 pisteellä. Georgian Morisi Kvitelashvili nousi kolmanneksi onnistuneen vapaaohjelmakilpailun jälkeen yhteispisteillä 231,19. Vapaaohjelmasta hän sai 153,67 pistettä.

Suomalaisille jäi parannettavaa

Valtter Virtanen jäi kilpailussa 19. sijalle pistein 153,17. Lauantaina vapaaohjelma ei sujunut juurikaan suunnitelmien mukaan ja pisteitä siitä kertyi Virtaselle vaatimattomat 93,99. Neloistulppia ja kolmoisakseliakin yrittänyt suomalainen soimasi itseään kilpailun jälkeen.

- Tämä päivä oli täyskaaos. Ohjelman aluksi oli hyvä tatsi, mutta askelsarjan kaatumisen jälkeen ohjelmasta ei ole mitään sanottavaa. Nyt on neljä viikkoa aikaa Helsingin GP-kisaan. Aion siistiä ohjelmia ja ehkä helpottaa hieman elementtejä, Virtanen pohdiskeli.

Suomen toinen edustaja Roman Galay sijoittui 21. tilalle yhteispisteillä 145,83. Vapaaohjelmasta hän keräsi 96,84 pistettä.

- Tänään oli rankkaa luistella, liekö sitten jännitystä. Ohjelmaan tuli sen vuoksi paljon helpotuksia hyppyihin ja kaaduin helpommissakin elementeissä kuten kolmoissalchovissa.

Lähteet: Taitoluistelutiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat