Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n alkukilpailut
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 17.7.

Kilpailukiellostaan vapautunut Roman Eremenko palasi kentille – pääsi vaihdosta kentälle Venäjän liigassa

Roman Eremenko palasi pelikentille Venäjän jalkapalloliigassa.

jalkapallo
Roman Eremenko kuvassa
Roman Eremenko.AOP

Kahden vuoden kilpailukieltonsa päätökseen saanut Roman Eremenko pääsi heti ensimmäisenä "vapautensa" päivänä tositoimiin, kun hänet vaihdettiin kentälle Venäjän jalkapalloliigan sunnuntaipelissä Siperiassa. Eremenkon edustama Moskovan Spartak kaatoi vieraskentällä Jenisei Krasnojarskin 3-2, ja Eremenko vaihdettiin Sofiane Hannin tilalle 63. minuutilla.

Edellisen kerran Eremenko, 31, nähtiin pelikentällä edustuspaidassa 2. lokakuuta 2016, Moskovan TsSKA:n liigaottelussa Rostovia vastaan. Pelien väliseen 734 päivään mahtui hämmentävä tieto kokaiinikärystä ja siitä tullut pitkä panna. Eremenko antoi positiivisen dopingnäytteen kokaiinista syyskuussa 2016 pelatun Mestarien liigan ottelun yhteydessä.

– Olin totta kai iloinen. Ja vähän myös jännitti, olihan tässä kaksi vuotta..., Eremenko kuvaili tunteita kentälle astumisen hetkellä venäläissivusto Sport24:n mukaan.

– Olen erittäin iloinen, että voitimme. Luojan kiitos teimme maalin (lopussa), Eremenko jatkoi.

Spartak johti ottelua kahdesti, mutta kotijoukkue Jenisei tuli kahdesti tasoihin. Voittomaalin teki loppuhetkillä Artjom Timofejev. Eremenko myönsi omien otteiden osalta sen, että pelirytmiin pääsemiseen menee tietenkin aikaa.

– Sitä (rytmiä) tulee pelaamalla. Harjoitellut olen paljon, hän sanoi.

– Pelaanko seuraavassa pelissä enemmän? En tiedä, mutta olen siihen valmis. Työt jatkuvat, Eremenko mietti vielä.

Asiasta päättää Spartakin italialaisvalmentaja Massimo Carrera. Hänkin myönsi, että parhaalle tasolle pääsemiseksi Eremenkon on vielä tehtävä töitä.

– Hän on tärkeä pelaaja meille, Carrera tiivisti Spartakin sivustolla.

Nyt kun paluu on tehty, jännitetään sitä, palaako Eremenko myös Suomen maajoukkueeseen. Hän ei ole kertonut julkisesti, haluaako jatkaa maajoukkuepaidassa vai ei.

– Roman ilmoittaa maajoukkuejatkostaan, kun aika ja paikka ovat sopivat. Olen ollut häneen yhteydessä, mutta mitään uutta informoitavaa ei ole, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva sanoi julkistaessaan ryhmänsä Kansojen liigan lokakuun peleihin Viroa ja Kreikkaa vastaan.

Lue lisää:

Roman Eremenko mukana lentokoneessa – pelaako sunnuntaina?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat