Suora

  • Urheiluruutu
  • Taitoluistelun MM: parien vapaaohjelma
  • Taitoluistelun MM: miesten lyhytohjelma

Puolustaja Jokiharju hurjasteli NHL-suomalaispörssin kärkeen – "Hänessä on johtajuutta"

Toisen polven huippukiekkoilija Henri Jokiharju takoo syöttöpisteitä NHL:ssä.

NHL
Henri Jokiharju kuvassa
Henri Jokiharjun NHL-taival on alkanut vakuuttavasti.Lehtikuva

Chicago Blackhawksin puolustaja Henri Jokiharju on kotiutunut NHL-jääkiekkoon debyyttikaudellaan mutkattomasti. Hän johtaa kolmen pelaamansa ottelun jälkeen suomalaispelaajien pistepörssiä.

Viimeksi toisen polven huippupelaaja Jokiharju sai pistesarakkeeseensa lisämerkintöjä sunnuntaina Torontoa vastaan, kun hän syötti Chicagon kuudesta maalista kolme. Blackhawksin käteen jäi ottelusta yksi tappiopiste, kun vierailija Toronto voitti puolustaja Morgan Riellyn tekemällä jatkoaikaosumalla 7–6.

Chicagon puolustusvuodoista ei voi syyttää Jokiharjua, sillä hänen plus-miinussarakkeessaan komeili ottelun jälkeen +3. Kolme syöttöpistettä Torontoa vastaan keräsi myös Jokiharjun puolustajapari Duncan Keith, joka on kaksinkertainen olympiavoittaja ja juhlinut NHL:n Stanley Cup -mestaruutta kolmena vuonna. Jokiharjun, 19, sisääntulo on ollut häikäisevä, mutta ei Chicagon valmennusjohdolle välttämättä suuryllätys.

– Hän pelaa nuoreksi pelaajaksi hyvin tasapainoisesti ja kiekollisena hän luottaa itsensä. Hänessä on johtajuutta ja hänellä on upea laukaus, Chicagon päävalmentaja Joel Quenneville kehui Jokiharjua syyskuussa ennen NHL-kauden alkua Blackhawksin verkkosivuilla.

Kapea kaukalo tuttu ympäristö

Jokiharjun pistesaldo on NHL-uran kolmen ensimmäisen ottelun jälkeen 0+5=5. Hän on NHL-puolustajien pistepörssissä toisena Toronton Riellyn jälkeen. Puolustaja NHL:n suomalaispörssin kärjessä ei ole jokapäiväinen näky. Risto Siltanen on ainoana puolustajana voittanut suomalaispelaajien sisäisen pistepörssin NHL-kaudella 1979-80, tuolloin lukemin 6+29=35.

Jokereissa 1994 Suomen mestaruuden voittaneen hyökkääjä Juha Jokiharjun poika Henri Jokiharju lähti 17-vuotiaana pelaamaan Pohjois-Amerikan WHL-junioriliigaan. Viime kaudella hän takoi siellä Portland Winterhawksille 63 runkosarjapelissä lupauksia antavasti 12+59=71 pistettä. Chicago varasi Jokiharjun kesällä 2017 ensimmäisellä kierroksella 29. pelaajana. Hän on tottunut kapeamman kaukalon vaatimuksiin.

– Pienemmässä tilassa vastustajan paine tulee päälle nopeammin. Tilanteita tulee useammin vastaan, Jokiharju kuvaili viime joulukuussa nuorten MM-kisojen yhteydessä STT:lle.

Lue lisää:

Villit maalijuhlat! Kapanen ja Matthews iskussa, NHL-tulokas Jokiharju saanut lentävän lähdön kauteen

Suosittelemme

Tuoreimmat