Suora

  • Parayleisurheilun MM, kahdeksas kilpailupäivä

Urheilukansanradio tänään: Jere Seinäjoelta aavisteli Tapparan vaisua alkua jo elokuussa

llalla Yle Puheessa kuullaan, kuinka nuori seinäjokelaismies osasi visioida osuvasti jääkiekon hopeajoukkueen nihkeää syksyä.

Muu urheilu
Valtteri Kemiläinen
AOP

Jere nostaa keskusteluun Liigan avaamisen ja karsintojen palauttamisen. Hänen mukaansa asiasta pitäisi puhua julkisuudessa nykyistä enemmän. Jere viittaa myös havaintoihinsa sosiaalisessa mediassa.

– Liiga takaisin auki, Ihmiset tykkäisisivät sellaisesta järjestelystä. Heidän mielestään olisi parempi niin, Jere taustoittaa.

Jeren ajatukset tämän illan 10. Urheilukansanradioon taltioitiin Seinäjoen torilla jo elokuussa, ennen Liigan alkua. Itsekin Jere haluaa karsinnat takaisin.

– Mielenkiintoisempaa lajille, kun kaikille tulee painetta tasapuolisesti

Varhaisesta taltiointiajankohdasta johtuen Jeren elokuiset perustelut sykähdyttävät. Onhan Liigan "vakiofinalisti" kauden käynnistyttyä valahtanut sarjan hännille.

– Jos Tappara yhtä äkkiä putoaa viimeiseksi, niin tulee vähän heillekin paineita, kaipaili Jere jännitystä jo puolitoista kuukautta sitten myös sarjan peräpäähän ja tähtijoukkueille

Varoitukset ruutuun ammattilaisnyrkkeilyn ajaksi?

Annu Helsingistä nostaa Urheilukansanradion keskusteluun kuvaruudusta näkyvät ammattilaisten kamppailujlajien ottelut.

– Pikkuserkkuni kiinnitti aiemmin huomioita siihen, miksi näytetään sellaista nyrkkeilyä, jossa nyrkkeilijöillä ei ole kypärää päässään. Nyrkkeilijät saivat hengenvaarallisia iskuja, Annu havainnoi itsekin.

Nuoren helsinkiläisnaisen mukaan päähän kohdistuva lyönti on aina potentiaalisesti hengenvaarallinen, ja johtaa aina jonkinlaiseen aivovammaan.

– Urheilu voisi varoittaa etukäteen, minkälaista on tarkoitus näyttää, Annu ehdottaa

Annu kaipaa kuvaruutuun elokuvista tuttuja symboleja, jotka kertoisivat etukäteen, mitä on tulossa. Symbolit olisivat paikallaan myös urheiluohjelmissa.

– Elokuvissa ja sarjoissa on ikärajat ja kuvat, joista vähän tietää genrestä. Hämähäkki kertoo siitä, että ohjelma voi aiheuttaa ahdistusta. Nyrkinkuva kertoo, että se sisältää väkivaltaa, Annu muistuttaa.

Myös lentiskeskustelua illalla

Matti Hämäläinen Orivedeltä sanoo, että hänelle lentopallo on elämän suola. Mattia askarruttavat lentopallossa liikkuva raha ja lajin johtaminen,. Matti on huolissaan ja haluaa nostaa keskusteluun lajiin liittyviä asioita

– Miten suomalaista lentopalloa voidaan kehittää ja sen fanijoukkoa nostaa; orivetinen linjaa.

Urheilukansanradio kuullaan nyt kymmenettä kertaa. Studiossa mielipiteitä kommentoivat yli 20 vuotta squashilla itsensä elättänyt maailmanlistan 54:s Olli Tuominen sekä Lentopalloliiton huippu-urheilun hallintopäällikkö Jaana Laurila. Hänet tunnetaan myös miesten maajoukkueen joukkueenjohtajana.

Illan aikana yhteensä 17 kansalaista kertoo Urheilunkansanradion pitkäaikaisen sloganin mukaisesti "mistä urheiluun liittyvästä asiasta julkisuudessa pitäisi puhua nykyistä enemmän".

Mielipiteitä on kerätty Seinäjoen, Helsingin ja Oriveden lisäksi Espoosta, Lohjalta, Uudestakaupungista, Nokialta, Lempäälästä, Jyväskylästä, Mikkelistä, Iisalmesta, Kuopiosta, Juvalta ja Joutsenosta.

Aiemmat yhdeksän Urheilukansanradiota ovat edelleen kuultavissa Yle Areenassa https://areena.yle.fi/1-4438952

Kymmenes Urheilukansanradio tänään Yle Puheessa klo 18.02-20.00

Lue myös:

Urheilukansanradiossa tiistaina kovia ehdotuksia yleisurheilijoille: Kisaraja rikki 20 kertaa ja välivuodet arvokisoista

Urheilukansanradiossa Laine ja Markkanen, eipäs vai juupas?

Urheilukansanradio: "Saman lajin piirissä jo 10-vuotiaana, mitä siitä seuraa lapselle?"

Urheilukansanradio: "Paras ei saanut voittaa, se on loukkaus urheilua kohtaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat